11
Okt
Ģimnāzijas skolēni – aktīvi brīvprātīgie!
Biruta Īsā saite

7.oktobrī tika svinētā starptautiskā smaida diena, un zīmīgi, ka šajā datumā Jēkabpils Tautas namā tika apbalvoti brīvprātīgā darba veicēji.

Jau trešo gadu biedrība „Jēkabpils NVO resursu centrs” aicināja pieteikt aktīvākos un atbildīgākos Vidusdaugavas reģiona brīvprātīgā darba veicējus brīvprātīgo godināšanas pasākumam.

Kandidātus varēja pieteikt gan Vidusdaugavas reģiona iedzīvotāji, gan nevalstiskās organizācijas, gan valsts un pašvaldību iestādes. Projekta ietvaros kā Vidusdaugavas reģions ir noteikts Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils, Krustpils, Pļaviņu un Salas novadu pašvaldības.

Brivpratigais Darja

No Jēkabpils pilsētas tika pieteikti 12 kandidāti. Starp tiem 3 mūsu skolas skolnieces: Svetlana Ļeškeviča, Gerda Kromāne un Darja Semjonova. Prieks par šīm aktīvajām meitenēm un viņu veikumu! Un jo lielāks prieks, ka par Jēkabpils pilsētas labāko, aktīvāko brīvprātīgo atzīta Darja Semjonova!

Tāpat priecājamies, ka zināmu brīvprātīgo darbu šajā sumināšanas pasākumā veica arī skolas pūtēju orķestris “Vitamīns” skolotāja H.Zdanovska vadībā. Paldies “Vitamīnam”!

Mēs visi zinām, ka par brīvprātīgo darbu nemaksā, bet tā ir lieliska iespēja pamēģināt savas spējas dažādās jomās, attīstīt savas sociālās kompetences un veicināt personības izaugsmi, kā arī, protams, gūt prieku un gandarījumu par paveikto. Kā teicis kāds gudrais – līdz dienai, kad esi izdarījis ko tādu, par ko tev neviens nekad nesamaksās, tu neesi pa īstam dzīvojis.

Es zinu, ka mūsu skolas skolēni pa īstam dzīvo, jo visi veicam Labo darbu. Un lai Darjas piemērs iedvesmo tos, kam reizēm grūti saņemties labai rīcībai, par ko neviens nemaksā!

Apsveicam Darju!

D.Druveniece