14
Mar
Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisinās ikgadējais konkurss “Devītklasnieks 2017”
Biruta Īsā saite

32970818340 801797A324 K

Pasākuma vadītājas - labo un ļauno spēku pārstāves 

Šī gada 9. martā Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisinājās ikgadējais konkurss “Devītklasnieks 2017”, kura tematika atšķīrās no iepriekšējiem gadiem, ievedot dalībniekus un skatītājus pasaku valstībā ar aicinājumu – “Sper soli brīnumu mežā!”

Brīnumu mežs ir sadalīts divās daļās – labā un kreisā puse. Labo pusi kontrolē Roze (Katrīna Ķepīte) un divas laumiņas – Flora (Līva Elza Baltiņa) un Fauna (Loreta Dišlere), taču kreiso pusi pārvalda Malefisenta (Paula Ondzule). Malefisenta dodas lūgt palīdzību Rozei, kaut gan ļoti labi zina, ka nav izturējusies labi, bet problēma ir daudz nopietnāka, jo mežs ir slims, dzīvnieki mirst, augi neaug, koki satinušies melnos tīmekļos, zvaigznes krīt no debesīm, un pasaku tēli pārceļas dzīvot uz blakus pļavu. Lai izglābtu mežu no melnās maģijas, tiek meklēti īsti brīnumi!

Un te nu viņi ir! Divpadsmit 9. klašu skolēni jeb konkursa dalībnieki:

  • Paula Ancāne ir ļoti aktīva, nodarbojas ar volejbolu, draudzīga, enerģiska, bet prot arī būt nopietna. Brīnumaini pozitīva un radoša.
  • Oskars Safonovs ir vienmēr smaidīgs, saprotošs un atsaucīgs. Ziemā patīk slēpot, un vēl viņš brīnumaini neprātīgi mīl savu maziņo – tas ir – žigulīti.
  • Elīnas Kudrjašovas aizraušanās ir dejas, bet, ja jūs gribat dzirdēt īstus brīnumus no viņas mutes, atliek painteresēties par futbola tēmu.
  • Ako Līdaks ir smaidīgs un pretimnākošs. Lielus brīnumus prot rādīt, sēžot uz motocikla muguras.
  • Estere Freimane ir mūsu noslēpumainākā meitene ar daudziem slēptiem talantiem. Patīk ienirt grāmatu brīnumainajā pasaulē, taču tikpat labprāt viņa gatavo kaut ko garšīgu.
  • Renāram Spūlim savukārt piemīt savdabīgs humors, ar kuru viņš var likt pasmieties pat nopietnākajiem. Brīnumaini daudz ģeniālu ideju vienmēr nāk no Renāra puses, un tās nekad neliek vilties.
  • Sandra Solvita Bērziņa pati par sevi ir kā staigājošs, brīnumiem pilns spridzeklītis. Brīvajā laikā dejo, dzied un muzicē. Īsāk sakot – piedalās visur, kur Sandrai tiek dota iespēja.
  • Linards Bružs ir cilvēks, ar kuru ir patīkami sadarboties, jautrs un aktīvs. Spēlē volejbolu un brīnumainā kārtā konkursa partneres Sandras ietekmē ir ļoti iemīlējis dziedāšanu.
  • Beāte Balule mīl jokot, vienmēr domā par saviem draugiem un ir īsta sabiedrības dvēsele. Viņai garšo bērzu sula, un savu brīnumu viņa atrod, esot uz skatuves.
  • Renārs Urbāns – plašāk tomēr pazīstams kā Uris. Reizēm haotisks, taču mēdz būt arī nopietns. Pats smejas, ka pasākuma gatavošanas laikā piedzīvoja vairākus nervu sabrukumus, taču ir priecīgs par paveikto.
  • Viktorija Rožkova ir sportiska, bezgala atraktīva un pārsteidzoši harismātiska. Brīnumaini smaidīt – tas ir viņas hobijs, bet dziedāt un spēlēt basģitāru – viņas sirdslieta.
  • Ardis Avotiņš jau no bērnības ir iegrimis brīnumu pilnajā mūzikas pasaulē, kura katru dienu viņam paver jaunus horizontus. Ardis vienmēr ir uz pozitīvas nots.

Taču, lai zinātu, kuri ir īstie brīnumi, kas izglābs mežu, bija vajadzīgi arī brīnumu vērtētāji jeb žūrija, un tie ir pērnā gada burvīgie devītklasnieki – Ralfs Mitris un Renāte Silakalne, šī gada ģimnāzists un ģimnāziste – Svetlana Ļeškeviča un Emanuels Fadejevs, vecāku viedokļa eksperte – Ilona Ondzule, brīnumaino skolotāju pārstāve, uzvedības un žestu īpašā speciāliste - Laila Ščadro un šī pasākuma koordinatore, direktora vietniece un mīļā feju krustmāte – Dace Druveniece.

33312476766 0Ac9eb463f O

Epizode no Beātes un Renāra U. mājasdarba 

Šogad dalībniekiem bija jauns noteikums, mājasdarbus gatavoja pa pāriem – puisis ar meiteni, kā arī brīnumu meklētāju skaits bija pārsteidzoši liels, kāds vēl nav bijis citus gadus – 12 dalībnieki.

Konkurss sākās ar dalībnieku deju, pēc tam tika rādīti dalībnieku sagatavotie mājasdarbi. Taču, lai atrastu īstos brīnumus, bija jāpārbauda arī erudīcija, kurā ietilpa gan skolotāju sagatavotie jautājumi, gan video ierunāšana (tautas pasaku multfilmas bez skaņas), un šī gada jaunums – dzīvnieku balsu atminēšana. Turpinājumā dalībnieki teica runu par tēmu “Es, mana dzīve un brīnumi”, kurā viņiem bija jāiesaista divi burvestībām apvīti vārdi, un pasākuma noslēgumā dalībnieki rādīja kopīgi sagatavoto popūriju.

Pārbaudot dalībniekus, brīnumu vērtētāji piešķīra šādas nominācijas: Paula Ancāne – sievišķība, Oskars Safonovs – pozitīvisms, Sandra Solvita Bērziņa un Renārs Urbāns – atraktivitāte, Viktorija Rožkova un Linards Bružs – šarms, Beāte Balule – dinamiskākā, Ardis Avotiņš – elegance, Estere Freimane un Renārs Spūlis – skatītāju simpātijas, Elīna Kudrjašova un Ako Līdaks – Devītklasniece un Devītklasnieks 2017!

33316062426 F1df5e3807 O

Pasākuma dalībnieku un organizatoru kopīgs foto

Lūk, iespaidi par piedzīvoto! Elīna Kudrjašova: ”Tāds emociju daudzums vienā vakarā nebija pārdzīvots vēl nekad. Pateicoties šim konkursam, esmu ieguvusi jaunus draugus un pieredzi. Tagad viss ir beidzies un nebūs vēlo vakaru skolā un vēlo mēģinājumu, bet tas bija tā vērts! Milzīgs paldies maniem vecākiem, visiem organizatoriem, dalībniekiem un atbalstītājiem, bet īpašs paldies manam partnerim Ako!”

Ako Līdaks: “Šobrīd ir liela gandarījuma sajūta, ka trīs nedēļu gatavotais pasākums izdevās. Prieks arī par to, kas neizdevās, jo tas piederas pie lietas. Noteikti nenožēloju, ka pieteicos un iepazinu jaunus cilvēkus!”

 Elīnas vecāki Aiga un Oļegs par redzēto saka: “Mēs ļoti lepojamies ar Elīnas sasniegumiem un atbalstām viņu visos - gan mazos, gan lielos - pārbaudījumos. Liels prieks, ka ir šādi pasākumi, kuros bērni var parādīt savas intelektuālās spējas un realizēt savas idejas!”

Ako vecāki Sarmīte un Andris: “Pasākums “Devītklasnieks” bija ļoti labi noorganizēts un izdevies. Prieks, ka mums ir tik atraktīvi un zinoši jaunieši! Lepojamies ar to, ka šo pasākumu sarīkoja tikai 9. klašu skolēni.”

Vecāku pārstāve žūrijā Ilona Ondzule: “Devītklasnieks bija ļoti interesants pasākums. Liels prieks bija vērot jauniešus – viņu drosmi, uzdrīkstēšanos parādīt sevi no dažādiem aspektiem. Pasākumā valdīja jautrība un humors. Jaunieši īpaši bija piestrādājuši pie mājas darba, kurā atklājās viņu talanti un redzējums uz dzīvi. Viss norisinājās šarma, elegances un atraktivitātes noskaņās.”

33228964461 210148B63f O

D.Druvenieces uzruna Devītklasnieka desmitgadē

Dace Druveniece: “Šis gads konkursam “Devītklasnieks” ir jubilejas gads. Aprit 10 gadi! Nav maz. Tā kā esmu bijusi šim pasākumam klāt kopš tā dzimšanas brīža, varu teikt, ka konkurss šo gadu laikā ir krietni audzis, precīzāk, skolēnu vēlme sagatavot kvalitatīvu sniegumu un izpildījuma ziņā sasniegt konkursa “Ģimnāzists un Ģimnāziste” līmeni. Izdodas! Atceros pirmo “Devītklasnieku”. To veidojām eksperimenta veidā, lai pārliecinātos par devīto klašu skolēnu vēlmi un varēšanu tādā konkursā piedalīties. Tas bija pasākums bez pieaicinātiem skatītājiem, tūlīt pēc stundām gaišā skolas zālē, ar minimālu tehnisko nodrošinājumu. Jau nākamajā gadā konkursa līmeni krietni pacēlām, pārvēršot to par skatītājiem baudāmu pasākumu vairāk kā divu stundu garumā, ar krāšņiem dalībnieku mājasdarbiem, muzikālajām pauzēm, kopīgi gatavotu dalībnieku deju un popūriju, t.i., pēc konkursa “Ģimnāzists” parauga, jo sapratām, ka devītklasniekiem tas ir pa spēkam. Un rezultāts nu jau daudzus gadus priecē gan pašus dalībniekus, gan organizatorus, vecākus, skolotājus un skolasbiedrus. Gatavojot pasākumu, skolēni apgūst daudzas dzīvē noderīgas prasmes, sākot ar pasākuma plānošanu, scenārija rakstīšanu, visa nepieciešamā sagādāšanu, gatavošanos utt., beidzot ar lampu drudzi aizkulisēs un gandarījumu konkursa izskaņā.

Pēc katra konkursa dalībnieki un organizatori pulcējamies skolas mazajā zālē, kur apsēžamies aplī, un katram, saņemot simbolisku saldumu, ir iespēja izteikt savas izjūtas, pārdomas par piedzīvoto. Priecē skolēnu gandarījuma sajūta, prasme izvērtēt gūto pieredzi, prieks par jauniegūtiem draugiem un jaunām savstarpējām attiecībām. Un katru gadu izskan atziņa – uzvarētāji ir visi, jo visi ir ko būtisku sev guvuši! Arī es katru gadu priecājos kopā ar jauniešiem, un saprotu, ka man nav žēl ieguldītās enerģijas un sava brīvā laika, jo šādi pasākumi veido ne tikai skolas laika atmiņas, bet arī jauniešu personības. To apliecina arī vecāko un jaunāko skolasbiedru vēlme nākt devītklasniekiem palīgā mājasdarbu gatavošanā, atbalstīt viņus ar padomu, dalīties pieredzē, ko paši guvuši, piedaloties šajos konkursos. Un galu galā – jauniešiem tie ir vakari un nedēļas nogales, kas pavadīti prom no datora ekrāna, piepildot laiku radošā saskarsmē ar vienaudžiem, apgūstot komandas darbu.

Nobeigumā vēlos teikt lielu paldies konkursa dalībniekiem un organizatoriem par paveikto un viņu vecākiem par atbalstu!”

Visu konkursa “Devītklasnieks” dalībnieku un organizatoru vārdā saku paldies Lienei Leitānei par horeogrāfiju sākuma dejai, Rolandam Vingrim un Emanuelam Fadejevam par muzikālajām pauzēm, Paulai Fonabergai un Eduardam Rimicānam par skaņas un gaismas brīnumiem, Ritvaram Stankevičam un Gvido Zaķēnam par foto, Zigmāram Ziediņam par video, kā arī pasākuma koordinatorei direktora vietniecei Dacei Druveniecei! Paldies vecākiem un skatītājiem par atbalstu, kā arī skolotājiem par sapratni visu šo nedēļu garumā!

“Devītklasnieka” organizatoru vārdā - Līva Rateniece

Vairāk mirkļi šeit: /ej-uz/11021