29
Mar
Notikusi 16. Zemgales novada atklātā matemātikas olimpiāde
Biruta Īsā saite

13.martā, pirmajā skolēnu pavasara brīvdienā, jau sešpadsmito reizi Jēkabpils Valsts  ģimnāzijā kuplā skaitā pulcējās pamatskolēni no dažādām Zemgales novada skolām, lai gūtu prieku par uzdrīkstēšanos, prieku par darbošanos un prieku par sasniegto rezultātu. 16.Zemgales novada atklātajā matemātikas olimpiādē 6.-9.klašu skolēniem piedalījās 239 labākie matemātiķi no 26 dažādām Latvijas skolām.

Dsc 7475 Pamatskolu un sākumskolu pārstāvēja 9 mācību iestādes - Dunavas, Jēkabpils,  Lapmežciema, Lielvārdes, Ogresgala, Smārdes, Tukuma 2., Tukuma Ernesta  Birznieka-Upīša 1. pamatskola, kā arī Ogres sākumskola. Olimpiādei bija pieteikušies dalībnieki no 10  vidusskolām - Daugavpils 3., Jaunogres,  Jelgavas 4.,  Jēkabpils 2., Ķeguma komercnovirziena,  Ogres1., Ozolnieku,  Tukuma 2.,  Viesītes un Zasas vidusskolas. Olimpiādē piedalījās dalībnieki no 7 ģimnāzijām un Valsts ģimnāzijām – Jelgavas Spīdolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas, kā arī Daugavpils, Jēkabpils, Ogres, Siguldas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas.

Kamēr skolēni rēķināja uzdevumus, skolotājiem bija iespēja iepazīties ar SIA “Sedumi” darbu.

Laikā, kad skolotāji laboja darbus, skolēniem tika piedāvātas dažādas brīvā laika aktivitātes: eksperimenti fizikā, galda spēles, dambretes turnīrs, prāta spēles pašu priekam,  dažādas sporta aktivitātes, sērfošana Internetā, gleznošanas darbnīca “PALI”.

Risināt āķīgus, nestandarta matemātikas uzdevumus ir grūti. Grūti ir visu mācību gadu regulāri un brīvajā laikā papildus strādāt. Daudziem  bija grūti brīvdienu rītā agri celties, mērot tālu ceļu un būt gataviem visu dienu pavadīt Jēkabpilī, čakli strādājot. Taču grūtības var pārvarēt tikai ejot tām cauri. Kad tas izdarīts, tad ir gandarījums – man izdevās! Daudzi olimpiādes dalībnieki un viņu skolotāji priecājās par neatlaidīgā darba rezultātu, jo tika iegūtas godalgotas vietas. Kādam neveiksme liks sasparoties un turpmāk strādāt vēl cītīgāk. Jo visa pamatā ir darbs. Nekas nenotiek pats no sevis. No katra uzcītības un neatlaidības ir atkarīgs, cik ātri vai lēni virzāmies uz priekšu. Ja rodas jautājumi, vienmēr var doties pie skolotāja un saņemt nepieciešamo atbalstu un skaidrojumu.

Informāciju par katras klašu grupas dalībnieku  gūtajiem rezultātiem var skatīt ģimnāzijas mājas lapā (šeit), bet mēs priecājamies par Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēniem, kuri olimpiādē ieguva godalgotas vietas. Sīvā konkurencē 2.vietu izcīnīja Elza Bojāre (8.c kl., sk. Sarmīte Vilcāne), 3.vietu Elizabete Vaidere (8.c kl., sk. Sarmīte Vilcāne), atzinību Amanda Lapsa (7.c kl., sk. Edīte Vārna) un Krista Fadejeva (7.a kl., sk. Sarmīte Vilcāne).

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas kolektīvs pateicas SEB bankai par ilggadējo sadarbību, finansiāli atbalstot šī pasākuma organizēšanu! Paldies visiem matemātikas skolotājiem par ieguldīto darbu olimpiādes organizēšanā un skolēnu sagatavošanā! Paldies skolēniem par ģimnāzijas ciemiņu sveikšanu ar jaukajiem priekšnesumiem un sniegto atbalstu skolotājiem pasākuma norises gaitā!

JVĢ direktora vietniece Rita Kļaviņa

Mirkļi vairāk šeit.