10
Apr
Grupa “Third Party” – Latvijas jauno grupu konkursa “Homesick 2017” uzvarētāja
Biruta Īsā saite
20170403 223925

Š.g. 2. aprīlī Viesītē jau ceturto reizi norisinājās jauno grupu konkurss “HOMESICK”. Tajā piedalījās 15 jaunās grupas no visas Latvijas – Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Rēzeknes, Ilūkstes, Gulbenes, Daugavpils un Neretas. No Jēkabpils uz šo konkursu devās grupa “Third Party”. Tie ir jaunie mūziķi no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas – Annija Briška (saksofons), Emanuels Fadejevs (klavieres), Ojārs Seglērs (basģitāra) un Mārcis Briška (bungas).

Jaunās grupas vērtēja kompetenta žūrija – viens no vadošajiem Latvijas bundziniekiem Gundars Lintiņš, virtuozais pop/rok un džeza ģitārists Mārcis Auziņš, festivāla “Sinepes un Medus”, jauno grupu konkursa “Praulienas Ritmi” un “Ģitāristu sesijas” organizators Imants Pulkstenis un koncertaģentūras “Forte PR” producents Jānis Kļaviņš.

“Third Party” vieno interese par džeza mūziku, tādēļ viņi atšķīrās no pārējām grupām ar repertuāra izvēli, kurā tika iekļauts arī paša Emanuela Fadejeva komponēts skaņdarbs. Turklāt grupas mūzikas izpildījums izcēlās ar lielisku saspēli, individuālo meistarību un izsmalcinātību. Par to liecina fakts, ka nominācijas “Labākais taustiņinstrumentālists” un “Labākais bundzinieks” saņēma Emanuels Fadejevs un Mārcis Briška. Un kā pasākuma kulminācija – grupa “Third Party” izcīnīja I vietu konkursā un galveno balvu – iespēju ierakstīt vienu skaņdarbu profesionālā ierakstu studijā.

Prieks par šiem jauniešiem, kuri savu brīvo laiku velta mēģinājumiem un savas individuālās meistarības attīstīšanai. Džeza mūziku ir sarežģīti izpildīt un nepieciešamas labas individuālās prasmes un pieredze. To arī novērtēja konkursa žūrija. Novēlēsim grupai “Third Party” jaunus izaicinājumus mūzikā un veiksmi turpmākajā darbībā.