16
Apr
Konkurss “Nocel jumtu!” aizvadīts Latvijas simtgades zīmē
Biruta Īsā saite

6.aprīlī ģimnāzijas 7.-11. klases pulcējās KKN, lai kā ik gadu piedalītos skolas klašu kolektīvu radošajā konkursā. Šoreiz konkurss tika veltīts Latvijai – klasēm savos priekšnesumos bija jāizmanto latviešu mūzika vai arī jāatspoguļo spilgta personība vai notikums Latvijas vēsturē vai mūsdienās. Pasākumu vadīja Spīdola, Laimdota, Lāčplēsis, ik pa laikam viņiem piebiedrojās Kangars, noburtā princese un ragana.

Klases demonstrēja augstvērtīgus, pārdomātus, vizuāli krāšņus un emocionāli spēcīgus  priekšnesumus.

Rezultāti:

Žūrijas simpātijas:

  • 11.d (Ingrīda Feldmane)
  • 11.c (Anita Grigaloviča)
  • 7.a (Inga Ermansone)
  • 9.b (klasei gatavoties palīdzēja skolotāja Sandra Bondare)
  • 7.c (Silvija Tumanova)
  • 10.b (Rita Meža-Eriņa)
  • 9.c (Karīna Mikažāne)
  • 7.b (Arta Kusiņa)

Šogad ar savu speciālbalvu pasākumu atbalstīja arī Jēkabpils Kultūras pārvalde. Par viņu simpātiju kļuva 9.a klase, kura savā priekšnesumā kopā ar audzinātāju Anitu Vanagu no Aliexpress bija pasūtījuši laika mašīnu un ļāva skatītājiem kopā tajā paceļot. Viņiem vasarā būs iespēja baudīt Kino placī kādas filmas brīvdabas seansu bez maksas.

Skatītāju simpātijas:

  • 11.b klase un Anita Vītola
  • 10.a klase un Dace Seglēre

Un gluži kā tas pēdējos gados mēdz notikt arī konkursos “Ģimnāzists” vai “Devītklasnieks” – skatītāju viedoklis sakrīt ar balvu piešķīrēju viedokli.

 39617386020 98D400083b O

Laureāti:

Par 2.pakāpes laureātiem kļuva un torti no 12.a pārstāvju rokām saņēma 10.a klase un  audz. D.Seglēre.

Savukārt kauss un 1.pakāpes laureātu diploms ir 11.b klases un audzinātājas A.Vītolas  rokās.

Vēlreiz paldies visiem – jauniešiem un audzinātājiem, un skolotājiem, kas atbalstīja klases sagatavošanās procesā, – par lieliskajiem "Nocel jumtu!" Latvijas simtgadei veltītajiem priekšnesumiem! Šo lielo darbu kopīgiem spēkiem nu esam paveikuši, un, manuprāt, varam būt pelnīti gandarīti. Pasākumā jutām sevi kā draudzīgu, atbalstošu un vienotu skolas kolektīvu. Tas priecē! Lai mums izdodas arī turpmāk!

Paldies 11.a par priekšnesumu un kausa nodošanu un 12.a par tortes gādāšanu!

Paldies parlamentam un brīvprātīgajiem – scenāristei Rasai Martinovai, tehniskajiem puišiem Eduardam Rimicānam un Oskaram Safonovam, diplomu veidotājam Frīdim Lūkam – un citiem, kas iesaistījās pasākuma organizēšanā!

Ko saka skolēni, kas šajā pasākumā piedalījās pirmoreiz?

7.b klases skolēnu viedoklis:

Kristaps: Pasākums bija labi noorganizēts un izplānots, pat klašu izlozētā secība bija tāda, ka priekšnesumi veiksmīgi  papildināja cits citu. Nevienu brīdi neapnika skatīties!

Markus: pasākums bija ļoti interesants. Guvu daudz pieredzes, jo pirmo reizi uzstājos tik daudzu cilvēku priekšā. Manuprāt, šāds pasākums būtu jārīko divreiz gadā!

Luīze: Pirms uzstāšanās biju no stresa nosvīdusi, bet, kad sākām uzstāties, bailes pārgāja un negribējās pat iet prom no skatuves. Šajā pasākumā es pārvarēju savas bailes uzstāties citu priekšā.

Daniela: Šis pasākums mums māca pārvarēt savas bailes no skatuves, saliedē kolektīvu. Esmu priecīga, ka mūsu skolā notiek šāds pasākums!

Endijs: Patika savas un citu klašu priekšnesumi, patika, ka žūrija komentēja katru priekšnesumu un visu teica godīgi. Gatavošanās pasākumam nav velti iztērēts laiks, jo es labāk sadraudzējos ar klasi.

Katrīna: Es nebiju pasākumā, jo biju slima, bet pēc klasesbiedru stāstiem uzzināju, ka viņiem ļoti patika. Kad skatījos priekšnesuma video, man sejā parādījās smaids un es izjutu pozitīvas emocijas, jo mēģinājumos un sagatavošanās procesā es pati piedalījos, un varu pateikt to, ka šādi pasākumi mūs radoši attīsta un liek sadarboties, labāk sadraudzēties ar klasesbiedriem.

Megija: Manuprāt, šādi pasākumi mūs virza uz priekšu, attīsta mūs, dod pieredzi un ļauj izpausties, taču gatavojoties jārēķinās ar to, ka priekšā sagaida ne tikai izklaides un labi pavadīts laiks, bet arī smags darbs.

Parlamenta prezidente Paula Ondzule (10.b) atzīst: “Uzskatu, ka pasākums bija izdevies! Patika katras klases individuālais sniegums. Paldies visiem parlamentāriešiem un brīvprātīgajiem, kas iesaistījās šī pasākuma organizēšanā. Man kā prezidentei šis bija pirmais “Nocel jumtu!” pasākums, ko nācās organizēt. Šķita, ka būs ļoti grūti. Bet ar visu tikām galā. Pašai ļoti patika vadīt pasākumu un iejusties Spīdolas tēlā. Kopumā – ļoti skaists, patriotisks pasākums, kas godam ir pelnījis skolas ikgadējās tradīcijas titulu.”

Paldies KKN kolektīvam par ilggadēju sadarbību!

Paldies vecākiem par atbalstu! Lai mums visiem saulains un ražīgiem darbiem bagāts pavasaris!

d.v. D. Druveniece

Paldies Dāvim Brokam par pasākuma foto: https://ej.uz/nocel-jumtu-18