15
Apr
Konkurss “Nocel jumtu!” 2019 noritējis godam
Biruta Īsā saite
Eenu Teatris N  5.aprīlī Krustpils kultūras nams bija jauniešu čalu un pozitīva uztraukuma piepildīts. Ģimnāzijas 7.–11.klases pulcējās uz ikgadējo klašu radošo konkursu “Nocel jumtu!”. Tā mērķis ir skolēnu radošās izpausmes veicināšana, sadarbības attīstīšana un prasmes publiski uzstāties trenēšana. Šogad katram klases kolektīvam kopā ar audzinātāju bija jāsagatavo priekšnesums “Mēs mācāmies…”, teikumu pabeidzot pašiem pēc savas patikas. Variācijas bija dažādas, sākot no “Mēs mācāmies dejot”, “Mēs mācāmies sadarboties”, beidzot ar filozofiskiem – “Mēs mācāmies mirdzēt”, “Mēs mācāmies atrast gaismas ceļu tumsā”, “Mēs mācāmies dzīvot” u.c.
 57034791 248463755965629 5686791318450208768 N

Pasākumu vadīja Sokrats (Andris Gailis, 11.a) un Atēna (Paula Ondzule, 11.b), kuri filozofiskā dialogā apcerēja cilvēka dzīvi kā nebeidzamu mācību, sevis pašizziņas un pilnveides procesu, uz skatuves izspēlējot Rasas Martinovas (12.a) sadarbībā ar skolotāju veidotu scenāriju.

Katru gadu pēc konkursa šķiet, ka ir sasniegts augsts līmenis un nākamgad vairs nav, kur augt. Bet katru gadu šis pieņēmums dzīvē nerealizējas. Šogad demonstrētais saturiskais un mākslinieciskais līmenis visiem klašu kolektīviem bija ļoti augsts.

 56823373 412376729340414 1172598274503213056 N

Konkursu ik gadu vērtē žūrija, kas nosaka savas simpātijas. Savu viedokli izsaka arī paši dalībnieki, balsojot par savu simpātiju.

Iepriekšējā gada 2.pakāpes laureāti ierodas ar torti un pasniedz to saviem favorītiem, savukārt pērnā gada ceļojošā kausa “Nocel jumtu!” ieguvēji svinīgi nodod kausu, viņuprāt, šī gada labākajiem.

Konkursa rezultāti:

Žūrijas simpātijas:

  • 10.b (audz. Dzintra Priekule)
  • 9.c (audz. Edīte Vārna)
  • 8.c (audz. Silvija Tumanova)
  • 11.b (audz. Rita Meža–Eriņa)
  • 9.d (audz. Aivis Kokins)
  • 8.b (audz. Arta Kusiņa)
  • 7.d (audz. Inese Rāviņa)

Tāpat kā pērn ar savu speciālbalvu pasākumu atbalstīja arī Jēkabpils Kultūras pārvalde. Par viņu simpātiju kļuva 7.d klase, kura savā priekšnesumā kopā ar audzinātāju Inesi Rāviņu parādīja, kā, izmantojot Instagram, vēro un uzzina par klasesbiedru vasaras gaitām.. Nu savas vasaras plānā viņi varēs iekļaut arī Kultūras pārvaldes balvu – Kino Plača apmeklējumu.

Skatītāju simpātijas:

  • 9.b klase un audz. Zanda Skutele
  • 11.b klase un audz. Rita Meža Eriņa

Laureāti:

Par 2.pakāpes laureātiem kļuva klases, kas, 11.a klases vērtējumā, demonstrēja līdzvērtīgi kvalitatīvu priekšnesumu, un tā tiešām bija, tāpēc 11.a klases gādāto torti draudzīgi dalīja 11.b klase un 10.a klase kopā ar audzinātājām Ritu Meža Eriņu un Sandru Bondari. 11.b klase bija iestudējusi skaistu deju, horeogrāfijā izmantojot klases puišu pašdarinātus apgaismes ķermeņus, savukārt 10.a klase dramatiskā kustību priekšnesumā akcentēja mūsdienu problēmu – tehnoloģiju, konkrēti viedtālruņu, – varu pār cilvēkiem.

Savukārt kauss un 1.pakāpes laureātu diploms ir 9.b klases un audzinātājas Zandas Skuteles rokās. Viņi mūs pārsteidza ar, droši varam teikt, – profesionālu sniegumu, savā priekšnesumā apcerot cilvēka dzīves gājumu un izspēlējot to ēnu teātrī, kas skatītājus pārsteidza ar kvalitāti un sniedza spēcīgu emocionālu baudījumu.

Pilsētas mērs Raivis Ragainis, kas bieži ir šī konkursa žūrijā, šoreiz nevarēja palikt uz apbalvošanu, jo bija jāsteidzas darba darīšanās, tāpēc lūdza nodot visiem pasākuma dalībniekiem sveicienu un atzinības vārdus – vairāku priekšnesumu laikā viņš bijis dziļi emocionāli aizkustināts un, jau vairāku gadu garumā vērojot šo pasākumu, atzinīgi novērtē gan pasākuma ideju un lietderību, gan kvalitāti.

Katru gadu šo pasākumu ar lielu prieku vēro arī mūsu skolas darbiniece, ķīmijas laborante Kristīne Ugeļska. Viņa atzīst: “Jūtams, kā ar katru gadu konkursa "Nocel Jumtu!" kvalitāte aug un no agrāko laiku dažu atsevišķu klašu protestiem un negribēšanas gatavot priekšnesumus pamazām kļūst par tādu kā pozitīvu sacensību par oriģinālāko stāstu, kvalitatīvāko izpildījumu vai ar gaumīgāko humoru piesātinātāko priekšnesumu, kas rada prieku ne tikai pašiem izpildītājiem, bet ikvienam skatītājam zālē. Tas ir ne tikai nopietns ieguldītais darbs un laiks, bet arī iespēja pamēģināt uzstāties publikas priekšā un visai klasei kopā gūt pieredzi sadarbībā un skatuves mākslā. Šobrīd varētu pat teikt, ka "Nocel Jumtu!" ir kļuvis par otru labāko ikgadējo skolas pasākumu tūdaļ aiz žetonu vakara (un arī kā vienu no pakāpieniem ceļā uz 12.klases žetonu vakara izrādi kādā no nākamajiem mācību gadiem). Pasākuma īpašo šarmu pierāda arī tas, ka bieži skatītāju rindās ir sastopami ne tikai divpadsmito klašu skolēni, kas 12.klasē šajā konkursā vairs nepiedalās, bet pat skolas absolventi un jau pensionētie skolotāji.”

Iespaidos dalās 9.b klases pārstāvji: “Paldies katram, kas balsoja par mums, un 12.b, kas lēma, ka esam pelnījuši uzvaru, jo konkurence bija sīva un klašu priekšnesumi – kvalitatīvi. Mūsu mērķis nebija uzvarēt. Mēs darījām to, kas mums patīk, un priekšnesuma tapšanas procesā pavadījām lielisku laiku kopā. Tāpēc esam gandarīti, ka skatītājus uzrunāja mūsu vēstījums. Un mēs droši varam teikt, ka esam sasnieguši pasākuma svarīgāko mērķi – klases sadraudzība.”

8.b klases skolniece Megija: “Šajā pasākumā ar klasi piedalos otro gadu. Un, manuprāt, mūsu līmenis kopš pagājušā gada ir audzis. Gatavojot priekšnesumu, sākām ieklausīties cits citā un respektēt atšķirīgus viedokļus. Protams, ka neiztikām bez strīdiem. To bija ļoti daudz. Un brīžiem gribējās padoties, bet beigās ar rezultātu visi bijām apmierināti. Esam gandarīti par kopā pavadīto laiku gan mēģinājumos, gan uzstājoties, gan konkursā vērojot citus. Esmu tiešām priecīga, ka mūsu skolā ir tāds pasākums un ka ikvienam, pat tiem, kas ikdienā ir klusi un neizceļas, ir iespēja radoši izpausties un kopā ar klasi parādīt sevi un savas spējas plašākai publikai.”

Katrs klases kolektīvs un audzinātāji konkursa noslēgumā saņēma skolas administrācijas sarūpētas atzinības un saldas gandarījuma dāvanas.

Vēlreiz paldies visiem – jauniešiem un audzinātājiem – par lieliskajiem klašu radošā konkursa "Nocel jumtu!" priekšnesumiem! Paldies 12.b par audio sveicienu konkursa sākumā, kausa svinīgu nodošanu un skaisto priekšnesumu, ko demonstrēja Matīss Navenickis un Annija Paupere. Paldies 11.a par tortes gādāšanu! Paldies skolēnu parlamentam un brīvprātīgajiem, kas iesaistījās pasākuma organizēšanā!

Paldies Krustpils kultūras nama darbiniekiem par ikgadēju atsaucību un sadarbību, un īpaši pateicamies Edgaram Bārbalam un Pēterim Kaņepam par tehnisko nodrošinājumu – gaismām un skaņu, kā arī mūsu skolas tehniskajiem puišiem Robertam Rimicānam un Renāram Urbānam.

Un, protams, paldies vecākiem par atbalstu!

Šo lielo darbu kopīgiem spēkiem nu esam paveikuši, un, manuprāt, varam būt pelnīti gandarīti.

direktora vietniece audzināšanas jomā Dace Druveniece

Vairāk mirķļi:

Pašvaldības fotogrāfa Jāņa Lāča fotogrāfijas https://failiem.lv/u/xf8zgr24#sign_up (Viņš bija uz pasākuma otro daļu.)

Līnas Lambas foto https://failiem.lv/u/krmxptjs

/ej-uz/14813 un https://photos.app.goo.gl/8ptr5zoZoTZTr6SZ9