21
Nov
Skolēnu apmaiņas programmas brauciens uz Jēkabpils sadraudzības pilsētu Polijā Sokolovu Podļaski
Biruta Īsā saite

10 Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni un 2 skolotājas no 14. līdz 17. novembrim viesojās Polijas pilsētā Sokolovā Podļaski. Jēkabpils Valsts ģimnāzijai sadarbība ar Sokolovas Podļaski ģimnāzijām ilgst jau 5 gadus un abas partnerskolas ir nolēmušas šo sadarbību turpināt, neskatoties uz abās valstīs īstenotajām reformām izglītības jomā.

Polija Sokolovā Podļaski un Varšavā pavadītās dienas bija interesantas, aizraujošas un pozitīvām emocijām bagātas. Skolēni ne tikai piedalījās mācību stundās, bet ar ievērojamu punktu pārsvaru uzvarēja mājiniekus futbola un volejbola spēlē. Kopā ar jauniegūtajiem draugiem apmeklējām pilsētas pašvaldību, daudzfunkcionālo kultūras centru, pilsētas bibliotēku un vēl pēc krāsas un citiem celtniecības materiāliem smaržojošo jauno pilsētas sporta halli. Pēcpusdienā skolēni kopā ar viesģimenēm devās ēst picu un spēlēt boulingu.

Arī šogad vienu dienu pavadījām Polijas galvaspilsētā Varšavā. Izstaigājot Nacionālo Stadionu 2012, skolēniem bija iespēja iejusties sportistu lomā, apskatīt ģērbtuves, treniņu zāles, trenera apartamentus un, protams, lielo arēnu ar 58000 skatītāju vietām un prezidenta ložu. Visātrāk laiks aizskrēja, veicot dažādus radošus uzdevumus Kopernika zinātnes centrā. Skolēniem bija iespēja ne tikai atsvaidzināt savas angļu valodas zināšanas, bet arī veikt dažādus ķīmijas, fizikas, bioloģijas un ģeogrāfijas uzdevumus.

Skolēnu delegācijas un vecāku vārdā vēlos par morālo atbalstu teikt lielu paldies skolas direktoram V. Vizulim, par finansiālo atbalstu Jēkabpils pilsētas pašvaldībai un 7.b klases skolnieces Paulas Silasproģes vecākiem.

http://sokolowpodl.pl/2016/11/wizyta-uczniow-z-jekabpils-w-sokolowie-podlaskim/

Projekta koordinatore Zanda Skutele