12
Mai
JVĢ skolēnu darbi pārstāv skolu mākslas izstādēs
Biruta Īsā saite

Valsts ģimnāziju grafikas darbu konkurss “Mans laiks…”

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija 2016./2017. m.g. organizēja Valsts ģimnāziju grafikas darbu konkursu “Mans laiks…”. Konkursa mērķis - veicināt skolēnu interesi par grafikas tehniku, attīstīt spēju radoši izpausties un rosināt jauniešus apzināties savu laiku un sava laika nozīmīgumu.

No Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, izturot sīvu konkurenci skolas atlasē, konkursā piedalījās 5 grafiku zīmētāji un pēc žūrijas vērtējuma konkursa labāko darbu autori ieguvuši šādas  nominācijas:

  • Katrīna Bināte 8.c par darbu „Starp laikmetiem” – nominācija: „Atraktīvā grafika”
  • Gerda Šalkovska 10.c par darbu „Es un mana laika varoņi” – nominācija: „Rotaļīgā grafika”
  • Diāna Zvaigzne 10.d par darbu „Mans laiks - rudens” – nominācija: „Nopietnā grafika”
  • Agnese Broka 11.c par darbu „Selfijs” – nominācija „Laikmetīgā grafika”
  • Zigmārs Ziediņš 12.c par darbu „Ātmana laiks” – nominācija „Filozofiskā grafika”

Grafikas darbu izstādi iespējams apmeklēt līdz maija beigām Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas izstāžu telpā.

Skolēnu darbu izstāde Jēkabpils Tautas namā
“Latvija - tā kā tevi es mīlu, tevi nemīl neviens!”

Šie Māras Zālītes vārdi no Jāņa Lūsēna dziesmas “Paši skaistākie vārdi” izvēlēti par moto Jēkabpils un tuvāko novadu skolēnu vizuālās mākslas izstādei, kas veltīta Latvijai – par godu gan valsts neatkarības atjaunošanas 27.gadadienai, gan Latvijas simtgadei.

0011

Izstādes atklāšana notika 9.maijā Jēkabpils Tautas namā. Izstādē eksponēti 63 dalībnieku darbi no 13 skolām. Radošos darbus zīmējuši audzēkņi no Jēkabpils pilsētas, kā arī Jēkabpils, Krustpils, Salas, Viesītes un Aknīstes novadu skolām, un šīs iniciatīvas autori ir Jēkabpils pilētas un Jēkabpils apkārtējo novadu skolu vizuālās mākslas pedagogi. Izmantojot dažādas tehnikas, skolēni attēlojuši tādu Latviju, kādu viņi to redz, iekļaujot gan dabas ainavas, gan cilvēkus, gan latviešiem raksturīgus svētkus.

Vairāk mirkļi un skolēnu darbi šeit: /ej-uz/11164

No Jēkabpils Valsts ģimnāzijas izstādē skatāmi 8 skolēnu darbi – K.Ratenieces 7.a, K.Sležes 7.a, Dž.R.Rešetņikovas 7.a, P.Pauperes 7.c, K.Binātes 8.c, R.Neifeldes 10.c, L.Bārbales 10.c un A.Brokas 11.c.

Atklāšanas pasākumā metodiskā apvienība ikvienam autoram un skolotājam izteica pateicību par dalību izstādes tapšanā, kā arī dāvāja katram skolēnam zīmēšanas bloknotu ar vēlējumu radīt daudz jaunu, skaistu mākslas darbu. Paraudzīties uz Latviju bērnu acīm interesenti var Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē līdz 27.maijam.

vizuālās mākslas skolotāja Elga Skrebele