24
Feb
Akcija „Sniedz roku ķepai!”
Biruta Īsā saite

Februāris – ziemas skarbākais un vējainākais laiks, taču no sniega ne miņas, un gaisā jau virmo pavasara smarža. Sirdi laiku pa laikam pasilda saulīte, bet klaiņojošo suņu un kaķu prātus nodarbina vien pārtikas meklējumi. Pamanot pamestos dzīvniekus, vienmēr rodas vēlme iet uz veikalu iegādāties kādu gaļas gabaliņu, ko atdot kādam kaķim vai sunim, taču, kad iznāku no veikala, bieži vien tie jau ir tālu prom. Tāpēc jau kādu laiku prātu urdīja jautājums, kā gan palīdzēt šiem pamestajiem dzīvniekiem. Un atbilde drīz vien bija rokā – ziedojumu vākšana Jēkabpils dzīvnieku patversmei.

DSC 4803 Result Vēl mirkļi "Mirkļos"

Laikposmā no 28. janvāra līdz 5. februārim Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisinājās akcija „Sniedz roku ķepai!”, kuras laikā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu parlaments aicināja katru skolēnu un skolas darbinieku ziedot Jēkabpils dzīvnieku patversmei kaķu vai suņu barību, spilvenus, segas un vecu, siltu apģērbu. Pavisam akcijā piedalījās 76 skolēni un skolotāji, ziedojot 111 kg barības un aptuveni 20 kg segu, spilvenu un apģērba. Atsaucība šai akcijai bija lielāka, nekā bija gaidīts, un 5. februārī mēs, četri Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu parlamenta pārstāvji un skolotāja Dace Druveniece, devāmies uz Jēkabpils dzīvnieku patversmi.

Nodevuši ziedojumus, gājām apsveicināties ar patversmes iemītniekiem. Kā informēja Jēkabpils dzīvnieku patversmes kopēja Lidija Minakovska, patversmē patvērumu ir atraduši 20 kaķi un 21 suns. Mūsu emocijas, apskatot pamestos dzīvniekus, bija dažādas – sejā parādījās smaids, kad kucēni laizīja mūsu sniegtās rokas un kad kaķi murrāja un glaudās gar krātiņa režģiem, taču skumjas pārņēma, skatoties uz suņiem, kuri bailēs ierāvās stūrī, trīcēja vai pat rūca. Ieskatoties dzīvnieku acīs, varēja redzēt vēlmi pēc brīvības un kāda, ar kuru to dalīt.

Jēkabpils pilsētas un tuvāko novadu iedzīvotāji, jums pavisam noteikti mājās ir kādas vecas, nevajadzīgas segas vai apģērbs! Tiem, kuriem ir mājdzīvnieki, noteikti atradīsies kādas liekas rotaļlietas, kaklasiksnas vai pavadiņas! Jēkabpils dzīvnieku patversme ar prieku pieņems visu – ne tikai speciālo suņu vai kaķu barību, bet arī putraimus un maizi. Sasildīsim savas sirdis, sildot tās pamestajiem dzīvniekiem! Tāpat neaizmirsīsim, ka ne reti labāko un uzticamāko draugu varam atrast tieši dzīvnieku patversmē! Varbūt jūsu mājās ir vieta jaunam draugam?

 JVĢ parlamenta vārdā, Kristiāna Ščerbicka