9
Mai
JVĢ skolēnu rezultāti vides objektu un mākslas darbu izstādē-konkursā "Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās"
Biruta Īsā saite

Valsts izglītības un satura centrs (VISC) šajā mācību gadā organizē vides objektu un mākslas darbu izstādi – konkursu "Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās". Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par Latvijas dabu, tās daudzveidību un saglabāšanu, kā arī rosināt veidot vides objektus un ārējā vidē eksponējamus mākslas darbus.

Konkurss norisinās 3 kārtās. Pirmās kārtas 1.posms notika līdz martam izglītības iestādēs. Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 7.-9.klašu skolēni izveidoja 5 vides objektus, kas tika iesniegti pirmās kārtas 2.posmam Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā izvērtēšanai. No Jēkabpils novada uz konkursa otro kārtu tika izvirzīti 8 darbi, kuru vidū bija visi 5 Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu veidotie vides objekti.

Krustpils Ziedu Plavaa Laukezers Klaucanu Ezerrieksts   Laukezera Vezis Lusis Jekabs
 Krustpils ziedu pļavā  Ienirsti Laukezerā! Klaucānu ezerrieksts   Laukezera vēzis  Lūsis Jēkabs

 25.aprīlī Rīgā Valsts izglītības satura centrā noslēdzās konkursa 2.kārta. No visas Latvijas konkursam bija pieteikti 410 darbi.
JVĢ skolēni ir ieguvuši sekojošus rezultātus:

Trīs 3.pakāpes diplomi:

  • Vides objektam „Krustpils ziedu pļavā” (Luīze Bērziņa 7.b, Austra Bērziņa 7.b, Sniedze Voino 7.b)
  • Vides objektam „Ienirsti Laukezerā!” (Ieva Dudareva 7.c, Paula Kristiāna Fokina 7.c, Evelīna Stalidzāne 7.c)
  • Vides objektam „Klaucānu ezerrieksts” (Andrejs Ivanovs 9.c, Ralfs Bērzlaps 9.c)

2.pakāpes diploms:

  • Vides objektam „Kur līgot Laukezera vēzim?” (Zane Osīte 9.b)

1.pakāpes diploms:

  • Vides objektam „Lūsis Jēkabs” (Inita Šidlovska 8.b)

Konkursa 3.kārta noslēgsies ar laureātu darbu ekspozīciju, kas tiks izvietota un atklāta 2018.gada 17.maijā Mazmežotnes muižas parkā un būs apskatāma visu vasaru.

Noslēguma izstādei darbi tika izraudzīti konkursa 2.kārtā pēc konkursa dalībnieku iesūtītajām darbu fotogrāfijām. Pavisam tika atlasīti 126 darbi. Mūsu skolu šajā brīvdabas izstādē pārstāvēs vides objekti „Laukezera vēzis” un „Lūsis Jēkabs”.

Priecājamies par mūsu skolēnu panākumiem un aicinām ikvienu vasaras gaitā ieplānot ceļojumu uz Bauskas pusi Rundāles novada Mazmežotnes muižu!

vizuālās mākslas skolotāja Elga Skrebele