15
Jūn
Ekskursija latviešu valodas olimpiāžu un konkursu uzvarētājiem
Biruta Īsā saite

Šī gada 25. maijā mūsu skolas skolēni – latviešu valodas un literatūras olimpiāžu un konkursu uzvarētāji – kopā ar skolotājām Zandu Skuteli un Silviju Tumanovu devās ekskursijā uz Rūdolfa Blaumaņa muzeju “Braki” un viņa kapavietu Ērgļos, kā arī uz Gaiziņkalnu un Kalsnavas arborētumu.

Šī ekskursija bija skolas dāvana skolēniem un pateicība par ieguldīto darbu mācību gada laikā un par panākumiem latviešu valodas un literatūras konkursos un olimpiādēs.

Mēs, skolēni, pavadījām brīnišķīgu dienu radošā gaisotnē. “Brakos” iepazinām tuvāk Rūdolfa Blaumaņa dzīvesstāstu un daiļradi un spējām sajust Blaumaņa radīto mierpilno atmosfēru viņa mājās. Pie R. Blaumaņa stādītā rožu krūma skolotājas pasniedza goda rakstus skolas olimpiāžu un skatuves runas konkursa uzvarētājiem.

Bijām arī Ērgļu kapos, nolikām ziedus un aizdedzām sveci R. Blaumaņa piemiņai, godinot viņa mūžu un ieguldījumu latviešu literatūrā.

Gaiziņkalna virsotnē baudījām skaisto skatu, kas paveras uz ieleju, vienojāmies dziesmā un centāmies to “aiznest” pāri koku galotnēm.

Turpinājām priecēt acis un sirdis Kalsnavas arborētumā. Gadījāmies tur tieši uz ceriņu ziedēšanas laiku, tāpēc varējām baudīt to smaržu, pārvietojoties pa teritoriju un aplūkojot arī citus košumkrūmus. Bija arī rododendru ziedēšanas laiks, un, ieejot mežiņā, kur tie aug, pārņēma pasakainas izjūtas un šķita, ka ieejam pasaku valstībā.

Šādā veidā sniegtā atzinība par mūsu papildus ieguldījumu motivē sasniegt jaunas virsotnes arī nākamajā gadā. Paldies skolotājām un skolas vadībai par iespēju doties lieliskā ekskursijā un izbaudīt laiku kopā ar līdzīgi domājošiem jauniešiem!

11.a kases skolniece Renāte Silakalne