16
Okt
Aizvadīts tautas bumbas turnīrs
Biruta Īsā saite
Tautas Bumba Pateiciba 1. oktobrī piedzīvojām skolas 99. dzimšanas dienai veltīto Tautas bumbas turnīru pamatskolas klasēm, un jāteic godīgi, tas patiešām spēja “nogāzt no kātiem” - burtiskā nozīmē - , un, lai gan sīki sasitumi mums negāja secen, spējām izbaudīt šīs 4 stundas saliedējošā kopā būšanas un veselīgas sacensības garā. Īpaši priecēja 7. klašu entuziasms un aktivitāte, un ar to jaunie ģimnāzisti pat spēja pārspēt nedaudz pieredzējušākos skolasbiedrus. Ne mazāku cīņas sparu izrādīja arī pārējās klases; izsaku milzīgu pateicību visām pamatskolas klasēm un viņu audzinātājiem par piedalīšanos, izturību un aizrautību turnīra laikā.

Pamatskolas Tautas bumbas turnīrā piedalījās 11 komandas un pavisam tika izspēlētas 29 spēles. Un nu pie svarīgākā:

Cīņā par 3. vietu bija plānots tikties 7.c un 9.d klasei, taču 9.d jau bija devusies mājās, tāpēc iespēja iegūt bronzu viņiem diemžēl gājusi secen, to piešķīrām 7.c klases komandai ar studentam ļoti aktuālu nosaukumu: “Pelmeņi”. Savukārt finālā tikās 9.a klases komanda “Marinētie gurķīši” un 8.b “Kivi”, kurām abām kopvērtējumā bija pa 12 punktiem. Arī pēc fināla pamatlaika komandas izcīnīja neizšķirtu, tāpēc nācās spēlēt papildlaiku, un arī papildlaikā neviena no komandām nespēja izrauties vadībā jeb, precīzāk, bija līdzvērtīgi stipras un azartiskas, tāpēc viņi spēlēja vēl vienu papildlaiku. Pēc šī papildlaika noskaidrojās uzvarētājkomanda - “Kivi” tomēr uzveica “Marinētos gurķīšus” un 8.b ieguva skolas 99.dzimšanas dienai veltītā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pamatskolas Tautas bumbas turnīra čempionu titulu un ar skaļām gavilēm pārņēma ceļojošo kausu! Varat būt lepni ar sevi!

2. oktobrī aizvadījām skolas dzimšanas dienas Tautas bumbas turnīru vidusskolas klasēm! Paldies visu klašu kolektīviem un to audzinātājiem par piedalīšanos, izrādīto entuziasmu un izstaroto enerģiju! Ceru, ka šis pasākums mūs visus pozitīvi uzlādēja un ciešās klašu draudzības saites stiprināja arvien vairāk!

Nomināciju “Vislabāk noformētā komanda” vakar ieguva 12.c klases komanda, kuri aktualizēja drīzumā gaidāmu svarīgu notikumu mūsu valstī - 13. Saeimas vēlēšanas.

Cīņā par 3. vietu uzvarēja iepriekšējā gada čempioni - 12.d klases komanda. Savukārt cīņā par šī gada čempionu titulu turnīra finālā tikās 10.b un 12.a. Sīvā cīņā noskaidrojās labākie, un par 2018. gada Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Tautas bumbas turnīra čempioniem kļuva 12.a klase!

Īpašu pateicību vēlos teikt sporta skolotājiem Aivim Kokinam un Dagnijai Vībānei, skolas tehniskajam darbiniekam Vilnim Melkinam, medmāsai Irīnai Gūtmanei, audzinātājām, d. v. Dacei Druveniecei un Ingai Andrejevai par atbalstu, kā arī 12.d klases skolniekam Aivaram Caunītim un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu parlamenta locekļiem par aktīvu iesaistīšanos organizatoriskajos darbos!

tautas bumbas turnīra organizators un koordinators Daniels Pavlovičs, 12.c