14
Nov
Vides piesārņojums
Biruta Īsā saite

6.11.2018. Jēkabpils Valsts ģimnāzijā viesojās pārstāvji no Latvijas dabas muzeja, lai iepazīstinātu skolēnus par piesārņojumu dabā. Pamatskolas un vidusskolas skolēnu grupām tika piedāvātas divas nodarbības.

Klimata pārmaiņas. Šajā nodarbībā dalībnieki tika iepazīstināti ar klimatu pārmaiņu cēloņiem. Izvērtēja savus ikdienas paradumus un meklēja risinājumus, kas palīdzēja izprast videi draudzīgāku dzīvesveidu. Uzzināja, kas ir siltumnīcas efekta gāzes un no kurienes tās rodas.

Ūdens piesārņojums. Šajā nodarbībā dalībnieki noskaidroja, kā rodas ūdens piesārņojums un kādas ikdienas darbības to veicina. Uzzināja, kā piesārņojums ietekmē ūdens ekosistēmu, kā arī meklēja risinājumu ūdens kvalitātes uzlabošanai un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai.

Aurēlija no 11a: „6. novembrī notika lekcija par ūdens piesārņojumu Latvijā un Jēkabpilī. Lekcijā izvērtējām savus ūdens lietošanas paradumus, radoši risinājām sadzīves situācijas. Lekcija bija pietiekoši izglītojoša un motivējoša mainīt savus ūdens lietošanas paradumus.”

Evita no 11a: „Bija ļoti interesanti ar spēles palīdzību nostiprināt jau esošās zināšanas par vides piesārņojumu. Diemžēl jaunas zināšanas neieguvu. Vēlētos kaut ko nopietnāku par vides aizsardzību. Konkrēti, sauszemes ekosistēmas aizsardzība.”

Dabaszinību MK