13
Dec
Konkurss “Ģimnāzists un Ģimnāziste 2018” aizvadīts
Biruta Īsā saite
6F74cfb0 0D86 49Dd 8B8b Fc1e942da8bf Šī gada 6. decembrī norisinājās ikgadējais Jēkabpils Valsts ģimnāzijas konkurss „Ģimnāzists un Ģimnāziste 2018”. Konkursa šī gada tēma bija „Eiro + Vīzija”. Mājasdarba priekšnesumā dalībnieku pāriem bija jāatspoguļo kādai Eiropas valstij raksturīgais. Skatītāji redzēja šādu valstu pārstāvjus: Grieķija – Aivars Caunītis un Laura Einika; Anglija un Polija – Matīss Navenickis un Renāte Silakalne; Vācija – Eduards Kuzmovs un Līga Bārbale; Latvija – Daniels Pavlovičs un Arta Ārsmeniece; Francija – Austris Eglītis un Elīza Rēķe.

Katram pārim bija iespēja atrādīt savu veikumu ne tikai skatītājiem, bet arī vakara vadītājiem – Eiro (Arvis Lugins), viņa Vīzijai (Gerda Šalkovska), dievietēm Gajai (Lāsma Ludborža) un Artemīdai (Rasa Martinova). Vēloties šī gada pasākumu padarīt īpašu, par pasākuma vadītāju tēliem izvēlējāmies iedomātas būtnes un mitoloģiskus tēlus, lai netiktu vilktas nekādas līdzības ar patiesām personām.

Katru gadu dalībniekiem ir jāveido arī mājasdarba video. Šogad tajos tika atspoguļots izaicinājums, kuru dalībnieki lika veikt viens otram. Skatītājiem bija iespēja redzēt, kā viena no dalībniecēm vada smago meža tehniku un izveido krūmājā ceļu, tika demonstrēta gumijlēkšana Siguldā, romances dziedāšana un ziedu pasniegšana nejaušām garāmgājējām tepat, Jēkabpils ielās, u.c. Dalībniekiem bija jāveic erudīcijas jautājumi, kuros dalībnieki demonstrēja prasmi atpazīt ievērojamas Eiropas personības, atpazīt latviešu filmas, nācās atbildēt uz āķīgiem atjautības uzdevumiem, kā arī uz skolotāju sagatavotajiem videojautājumiem konkrētos mācību priekšmetos; bija arī karaokes dziedāšana. Pēc tam dalībnieki uzrunāja publiku, iepazīstinot ar sevi, pauda pārdomas par dažādiem ar Eiropu saistītiem jautājumiem. Lai uzdevumu padarītu grūtāku, runās bija jāiesaista uz vietas izlozēti divi vārdiņi. Viens no tiem bija sarežģīts jēdziens, bet otrs – latviskots Eirovīzijas dziesmas nosaukums.

Starplaikos un laikā, kad norisinājās žūrijas sanāksme par titulu piešķiršanu, skatītājus priecēja ģimnāzijas jaunietes ar muzikāliem priekšnesumiem. Pirms popūrija publiku izklaidēja Ksenija Šlotska, bet starpbrīdī skatuvi iesildīt kāpa Sandra Bērziņa un Megija Kļaviņa.

Pēc Sandras un Megijas uzstāšanās tika paziņoti tituli. Tos piešķīra žūrija, kuras rindās bija pagājušā gada ‘’Ģimnāzists un Ģimnāziste” titulu ieguvēji Liāna Sidorova un Dinārs Neilands, Swedbank pārstāve Ieva Stabulniece, skolotāju pārstāvis Kārlis Klišāns, kurš arī savulaik piedalījies šajā pasākumā, vecāku pārstāve Dzintra Lindāne, direktora vietniece audzināšanas darbā un pasākuma koordinatore Dace Druveniece, kā arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas direktors Valerjans Vizulis. Viņu piešķirtie tituli ir šādi:

87E38ed6 D96b 4C59 95B3 Cbc8fddd4413 
  • Aivars Caunītis un Laura Einika – tituls “Elegance”
  • Matīss Navenickis un Renāte Silakalne – tituls “Universs”, kas ir pilnīgi jauns, līdz šim nevienam nepiešķirts tituls, jo abiem pavisam nedaudz pietrūcis, lai kļūtu par uzvarētājiem
  • Eduards Kuzmovs un Līga Bārbale – tituls “Šarms”
  • Daniels Pavlovičs un Arta Ārsmeniece – tituli "Ģimnāzists" un "Ģimnāziste"
  • Austris Eglītis un Elīza Rēķe – “Skatītāju simpātijas” ieguvēji.

Iedibināta arī tradīcija skolotājiem piešķirt savu, skolotāju simpātijas, balvu. Šogad šīs balvas ieguvēji bija Daniels Pavlovičs un Elīza Rēķe.

 Titulu “Ģimnāzists” un “Ģimnāziste” ieguvēji dalās iespaidos:

Arta Ārsmeniece: “Ja skola piedāvā ne tikai iegūt zināšanas un izglītības diplomu, bet arī pieredzi un patīkamas atmiņas, piedaloties dažādos pasākumos, tad tas ir lieliski! Skolas gados mēs ikdienā esam klasesbiedru, draugu pulkā, skolas kolektīvā. Un tā ir vērtīga vide, kur var sadarboties, realizēt idejas, kas aizrauj ne tikai pašu, bet arī citus. Kopā darīt ir jauda, enerģija, spēks un paļāvība, ja zini, ka galarezultāts būs labs. Veicot konkursa uzdevumus, ir iespēja piedzīvot dažādu emociju gammu – sākot no bezcerības un beidzot ar prieku un gandarījumu par rezultātu. Svarīgi ir uzdrošināties, darīt un sadarboties! Tāpēc vēlos aicināt jauniešus – tagadējos JVĢ vienpadsmitos – nākamgad piedalīties šai konkursā, lai iegūtu neatsveramu, unikālu pieredzi, neaizmirstamus iespaidus un, galvenais, atziņas un stiprinājumu domubiedru, draugu un līdzcilvēku atbalstā un attiecību noturībā. Tikai pārvarot grūtības, rodas patiess prieks!”

Daniels Pavlovičs: “Pirmkārt, vēlos pateikties visiem, kuri mani atbalstīja, palīdzēja un deva padomu! Mums apkārt patiešām ir lieliski un sirsnīgi cilvēki! Bet vislielākais paldies manai partnerei, bez Artas nekas no tā nebūtu izdevies! Jā, šādu rezultātu es nebiju paredzējis. Paldies, ka novērtējāt manu uzstāšanos tik atzinīgi. Man ir patiess prieks un gandarījums par kopā pavadīto gatavošanās laiku ar dalībniekiem, un, ja šī bija sacensība, tad tomēr kopš pirmā kopīgā mēģinājuma tā nešķita – tā bija drīzāk saturīga, mērķtiecīga laika pavadīšana ar draugiem. Jo vairāk atceros par kopā pavadītajiem mirkļiem, jo vairāk rezultāti vairs nešķiet svarīgi. Piedalīties sākotnēji nemaz nebiju plānojis, iedvesma piedalīties radās pēc iepriekšējā gada pasākuma, taču pamazām šī doma noplaka, un pēc dažiem notikumu pavērsieniem manā dzīvē nemaz vairs neticēju, ka esmu uz to spējīgs. Biju sevi iedomājies kā pasākuma vadītāju, tas man šķita ļoti ērti – iepriekš uzrakstīts scenārijs, plats smaids un nekāda riska. Līdz brīdim, kad noklausīšanās dienā spēru kāju skolas "Mazajā zālē", kur pulcējās potenciālie organizatori un dalībnieki. Ierados ar nokavēšanos, kas man ir raksturīgi. Visi jau bija ieņēmuši savas vietas organizatoru pusē vai dalībnieku pusē – trūka tikai vēl viena pāra. Ieņēmu vietu pie organizatoriem, taču drīz skolotāja un apkārtējie mani un Artu pārliecināja piedalīties. Šis spontānais lēmums tomēr izrādījās viens no maniem labākajiem. Varbūt tā bija sakritība, taču pārī patiešām nokļuvu ar īsto cilvēku! Tikai apsēžoties dalībnieku krēslā, aptvērām, uz ko īsti esam parakstījušies. Atceros, ka, iepazīstinot ar sevi, teicu: "Dzīve mēdz izspēlēt sliktus jokus, cerams, ka šis nebūs viens no tiem". To ir grūti aptvert, bet mēs to izdarījām. Atzīšos, biju par to iepriekš sapņojis, bet, skatoties uz iepriekšējo gadu dalībniekiem, – neticēju, ka to spēšu. Mani secinājumi – ir vienkārši jādara! Jāizslēdz visi negatīvie scenāriji, dzīve ir pārāk īsa nožēlai! Varbūt šo pasākumu uztveru pārāk nopietni, bet tas man ir iemācījis vienu atziņu visai atlikušajai dzīvei – nožēlot var tikai neizdarīto! Un “trakākās” idejas, kas sākotnēji šķiet nerealizējamas, ir tās pašas labākās! Paldies visiem par neaizmirstamo mirkli!”

Šis konkurss ir apjomīgs projekta darbs aptuveni mēneša garumā, tāpēc tas nav iedomājams bez ciešas dalībnieku un organizatoru sadarbības. Ir daudz cilvēku, kas pelnījuši paldies vārdus.

Lielu paldies organizatori un dalībnieki saka pasākuma koordinatorei Dacei Druveniecei, savukārt viņa pateicas savām “labajām rokām” jeb pasākuma organizatoriem – Rasai Martinovai, Lāsmai Ludboržai, Jeļizavetai Baranovai, Elīzai Lindānei, Karīnai Asarei, kā arī visiem tiem, kas nav minēti, jo viņu tiešām ir daudz! Paldies Rēzijai Neifeldei par horeogrāfiju dalībnieku kopējai dejai un popūrijam. Īpaši sirsnīgs paldies visiem tehniskajiem puišiem, kuru vakars viennozīmīgi pagāja stresā, jo skaņa, gaismas, video, specefekti utt. bija jānodrošina visu pasākuma laiku – paldies Ralfam Siliņam, Mārtiņam Frīdim Lūkam, Oskaram Safonovam, Eduardam Rimicānam! Un, protams, paldies pašiem konkursa dalībniekiem!

Priecājāmies, ka jau daudzus gadus ar balvām šo pasākumu atbalsta Swedbank Jēkabpils filiāle, šogad atbalsu saņēmām arī no Jēkabpils Kultūras pārvaldes. Paldies!

Pasākuma organizatoru vārdā, Rasa Martinova, 12.a

p.s. fotogrāfe Evelīna Stalidzāne, 8.c

p.s.s. vairāk mirkļi šeit: /ej-uz/14370