22
Jan
“Karalis Lauva” Jēkabpils Valsts ģimnāzijā jeb ielūgums uz Žetonu vakara izrādi (2019)
Biruta Īsā saite
 50309901 412476962822151 8504125410328444928 N “Visas kaislības nav nekas cits kā asiņu karstuma vai
aukstuma dažādas pakāpes.” (Fransuā VI de Larošfuko)

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas abiturienti savām ģimenēm, skolotājiem, draugiem, paziņām un visiem interesentiem piedāvā lielisku iespēju – aicinām uz ko grandiozu un Jēkabpilī vēl neredzētu, uz izrādi, kuras aizmetnis ir animācijas filma.

Jā, tieši tā, jūs nepārlasījāties, animācijas filma, ko mēs paši arī pārtulkojām! Mūs, divpadsmitos, uzrunāja mazais Simba, viņa ceļš lielajā dzīvē, iepazīstot ne tikai labo. Kā padarīt savu pasauli draudzīgāku? Atbilde uz šo jautājumu tiks iedzīvināta mākslas izteiksmē, kļūstot par vērienīgu izrādi. Uzveduma režisors ir Jānis Savickis, kura vadībā ģimnāzijas Žetonvakari allaž izceļas ar augstu kvalitāti kā aktierspēlē, tā scenogrāfijā. Lai jaunie “aktieri” atmodinātu savos varoņos pirmatnējo, dziļi snaudošo un mežonīgo, izrāde tiek veidota vairāku mēnešu garumā, taču skatītājs redzēs tikai aisberga mazāko daļu, kas majestātiski un ritmiski maršēs pretim savai zvaigžņu stundai.

Cīņu par karaļa troņa iegūšanu, kuru apspēlēs talantīgi, radoši un bezbailīgi ģimnāzijas jaunieši, varēs vērot skolas telpā, kura paredzēta spēka vairošanai – sporta zālē. Tam ir atvēlētas TIKAI divas dienas, jo tronis nedrīkst būt tukšs pārāk ilgi.

25.janvārī plkst. 18:00 Žetonu vakara izrādes ģenerālmēģinājums, uz kuru ir aicināti visi, kas vēlas pieredzēt vasaru janvārī. Gaidīsim jūs skolas sporta zālē. Ieeja – ziedojums.

26.janvārī plkst. 18:00 skolas sporta zālē gaidīsim abiturientu vecākus, ģimenes, skolotājus un absolventus. Jūs, viesi, būsiet aculiecinieki vidusskolēnu žetonu vai gredzenu saņemšanai, kas kalpos kā mūžīga piemiņa un atgādinājums, cik krāšņā avantūrā bijām metušies. Piedevām, ja būs vēlme, varēsiet ziedot naudiņu, taču tas nav galvenais, jo vislielākā vēlme – kopā būšana.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12. klašu skolēnu un audzinātāju vārdā – Rasa Martinova, 12.a