2
Apr
Viela pārdomām 12.c un 12.d, tiekoties ar Līgu Kļaviņu
Biruta Īsā saite
Liga Klavina

Izvēlēties!? Darīt to, kas padodas, sagādā prieku, vai izaicināt sevi, izkāpt no savas komforta  zonas, pārvarēt sevi, neatkāpties, nepadoties grūtību priekšā un sasniegt, atklāt savas neapjaustās spējas?

2019. gada 27. martā 12.c un 12.d klase tikās ar Jēkabpils pašvaldības deputāti un priekšsēdētāja vietnieci sociālos jautājumos Līgu Kļaviņu. Sarunas laikā mums pastāstīja nedaudz par savu ceļu uz pašreizējo amatu, pilsētas attīstību un kā ir darboties politikā, īpaši sieviešu dzimuma pārstāvēm.

Līga Kļaviņa sarunu iesāka ar “p” sākumburta vārdiem, piemēram, pacietība, prieks un patiesība. Viņa atklāja savā dzīvē saprastās vērtības, ka neviens darbs bez prieka nav pilnvērtīgs vai ka vieglāk dzīvot, sakot patiesību, jo meli tikai apgrūtina ikdienu, vai ka bez pacietības nekas neīstenojas.

Viena no atziņām, ko viņa sniedza ir, ka, viņasprāt, darba tirgū pietrūkst daudzpusīgu cilvēku, kuri nevis izcili pārzina vienu profesiju, bet gan māk orientēties vairākās prasmēs. Līga Kļaviņa ieteica sevi attīstīt, pilnveidojot savas vājās puses, jo tas, ko cilvēks jau prot, noderēs nākotnē kā ķirsis uz tortes. Tas ir izaicinošs, taču labs veids, kā skatīties uz savu turpmāko dzīvi. It īpaši lietderīgi to bija dzirdēt divpadsmito klašu skolēniem, kuriem jau pavisam drīz jāveic svarīga izvēle par karjeras veidošanu. Taču mums jāatceras, ka, kā Līga Kļaviņa uzsvēra, dzīve ir mūžizglītība un ka nav tikai viena pareizā ceļa, vienmēr var mainīt trajektoriju.

Šī saruna lika mums atkārtoti pārdomāt par to, ko īsti vēlamies darīt, beidzot vidusskolu, un kas mums ir jāveic, lai dzīvē sasniegtu to, ko vēlamies.

12.c un 12.d klases vārdā Paula un Krista