5
Apr
Mums 18! Mums tikai 18! Mums jau 18! Mums, iespējams, 18! Urā! Mums 18! Mums 18! Jā!
Biruta Īsā saite
Dsc 0711 Jau astoņpadsmito reizi, pavasara brīvdienās, 11. martā, Jēkabpils Valsts ģimnāzijā pulcējās pamatskolēni no dažādām Zemgales novada skolām, lai pārbaudītu savus spēkus matemātikas uzdevumu risināšanā. 18. Zemgales novada atklātajā matemātikas olimpiādē 6. – 9. klašu skolēniem piedalījās 239 labākie matemātiķi no 32 dažādām Latvijas skolām. Pamatskolu pārstāvēja 11 mācību iestādes – Jumpravas, Jēkabpils, Lapmežciema, Lielvārdes, Ogresgala, Pūres, Smārdes, Tukuma 2., Tukuma 3., Tukuma E. Birznieka – Upīša 1. pamatskola, kā arī Ogres sākumskola. Olimpiādei bija pieteikušies dalībnieki no 13 vidusskolām – Daugavpils 3., Daugavpils 10., Ikšķiles, Jaunjelgavas, Jaunogres, Jēkabpils 2., Jēkabpils 3., Ķeguma komercnovirziena, Ogres 1., Ozolnieku,Brāļu Skrindu Atašienes, Tukuma 2. un Viesītes vidusskolas. Olimpiādē piedalījās dalībnieki no 8 ģimnāzijām un Valsts ģimnāzijām – Tukuma Raiņa ģimnāzijas, kā arī Daugavpils, Rēzeknes poļu, Jēkabpils, Ogres, Siguldas, Jelgavas Spīdolas un Jelgavas Valsts ģimnāzijas.

Kamēr skolotāji izlozēja uzdevumus un izveidoja uzdevumu komplektus, skolēni pulcējās norādītajos kabinetos un noskatījās video sveicienu, kurā viņus uzrunāja un sveica Jēkabpils Valsts ģimnāzijas direktora vietniece mācību darbā R. Kļaviņa, SEB bankas Jēkabpils filiāles vadītājs K. Čanders un olimpiādes organizatori.

Brīvajā laikā skolotājiem bija iespēja apmeklēt mākslas galeriju “MANS’S”. Paldies U. Čamanim par laipno uzņemšanu.

Laikā, kad skolotāji laboja darbus, skolēniem tika piedāvātas dažādas brīvā laika aktivitātes: galda spēles, prāta spēles, dažādas sporta aktivitātes, sērfošana Internetā.

Nav viegli risināt āķīgus, nestandarta matemātikas uzdevumus. Regulāri, visu mācību gadu ir papildus jāstrādā un jāgatavojas olimpiādei. Daudziem bija grūti brīvdienu rītā agri celties un mērot tālu ceļu un būt gataviem visu dienu pavadīt Jēkabpilī, čakli strādājot. Taču grūtības var pārvarēt tikai ejot tām cauri. Noslēgumā daudzi olimpiādes dalībnieki un viņu skolotāji priecājās par neatlaidīgā darba rezultātiem.

Skolēnus noslēgumā sveica Jēkabpils Valsts ģimnāzijas direktors V. Vizulis un Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs J. Līcis.
Olimpiādes noslēgumā dalībniekus ar saviem priekšnesumiem priecēja deju kolektīvs “Kauranieši” un meiteņu ansamblis “Pienāc biežāk”.

Par labiem sasniegumiem olimpiādes laureāti saņēma diplomu un grāmatu. Informāciju par katras klašu grupas dalībnieku gūtajiem rezultātiem var skatīt Jēkabpils Valsts ģimnāzijas mājas lapā, bet mēs īpaši priecājamies par Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un kaimiņskolu skolēnu panākumiem. 1. vietu izcīnīja Agate Darbiniece (Jēkabpils pamatskola, 6. kl., sk. I. Eglīte), 1. vieta – Violeta Petkeviča (Jēkabpils 2. vidusskola, 6. kl., sk. V. Lovčinovska), 1. vieta – Anastāsija Turlā (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, 7. kl., sk. I. Feldmane), 1. vieta – Matīss Čikuts (Jēkabpils 3. vidusskola, 7. kl., sk. L. Ozoliņa).

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas kolektīvs pateicas SEB bankai par ilggadējo sadarbību, finansiāli atbalstot šī pasākuma organizēšanu! Paldies “Swedbank” Jēkabpils filiālei par matemātikas spēlēm, kuras dāvanā saņēma 20 skolas. Paldies visiem skolotājiem par ieguldīto darbu olimpiādes organizēšanā un skolēnu sagatavošanā!

Matemātikas – fizikas – informātikas metodiskās komisijas vadītāja Edīte Vārna

Vairāk mirkļi šeit