3
Mai
9.b, veicot Labo darbu, ciemojas pansionātā
Biruta Īsā saite
9B Labd01 Mēs, 9.b klases skolēni, 2019. gada 29. aprīlī apmeklējām Zīlānu pansionātu, nesot saulainas un pavasarīgas vēsmas tā iekšienē. Iemītniekus priecējām ar mūsu atvestu aktuālu lasāmvielu, prātu asinošām krustvārdu mīklām, kārumiem, pavasara ziediem, kā arī ar smaidiem, dziesmām un sarunām, ko sniedzām ikvienam mūsu ceļā sastaptajam.
9B Labd029B Labd03 Pansionāta iemītnieki arī mums parādīja savus talantus un aizraušanos. 86 gadus vecā Teklas kundze gan dziedāja, gan deklamēja bērnībā iemācīto fabulu. Varējām tikai brīnīties par viņas aso prātu un fenomenālo atmiņu, kas, gadiem ejot, nezūd. Tāpat arī pilnīgi neredzīgais kungs Oļegs mums rādīja savus rokdarbus – no pērlītēm, vadiņiem un stieplītēm izveidotus mākslas darbus.

No mūsu skolas šogad bijām pirmā klase, kas Zīlānu pansionātu iepazinusi šādā veidā. Iestādes darbinieki par mūsu apciemojumu jutās iepriecināti un aicināja arī turpmāk brīvprātīgos, ar iepriekšēju sazināšanos, palīdzēt saimnieciskajos darbos vai citādi iepriecināt sirmgalvjus atkal.

9.b klases skolēnu vārdā, Dārta Ārsmeniece