17
Sept
Ko esam paguvuši septembra pirmajā pusē?
Biruta Īsā saite

Septembra sākums skolā iezīmējas ar adaptācijas pasākumiem 7. un 10.klasēm, un notiek šie pasākumi ar dzejisku fonu, jo gan skolā, gan pilsētā, gan valstī šajā laikā noris arī Dzejas dienas.

7.klašu adaptācijas pasākums tiek rīkots ar mērķi – jaunajiem ģimnāzijas skolēniem iepazīt skolas administrāciju, uzzināt par ārpusstundu nodarbību iespējām, iepazīt skolas visus korpusus, “iebāzt degunu” dažādos kabinetos, kā medmāsas, psihologa, sociālā pedagoga, orķestra, skolas kancelejā u.c., lai pēc iespējas ātrāk iejustos skolas gaisotnē, labāk orientētos dažādu kabinetu atrašanā, kā arī, protams, lai nodibinātu ciešāku kontaktu ar savu jauno audzinātāju.

Dsc 0225

10.klašu adaptācijas pasākums tiek rīkots ar mērķi – jaunajiem klašu kolektīviem iepazīties un sadraudzēties ar jaunajiem klasesbiedriem, nodibināt ciešāk kontaktu ar audzinātāju. Saistībā ar mērķi, tiek izvēlēta arī pasākuma norises vieta. 10.klases dodas uz Meža taku, kur sporta skolotāju, sociālā pedagoga, skolas psihologa u.c. skolotāju vadībā kopā ar audzinātājiem veic dažādus uz klases kolektīva saliedēšanu vērstus uzdevumus.

Img 7348

Abi adaptācijas pasākumi, iesaistītajiem daudzveidīgi sadarbojoties, ir draudzīgi pavadīti. Paldies visiem organizatoriem! Lai draudzīga kopā sadzīvošana jaunajiem klašu kolektīviem!

Piedurknes jaunā mācību gada darbiem atrotījis arī skolēnu parlaments un jau veicis jauno dalībnieku atlasi.

Dsc 0208 Dzejas dienu nedēļā savukārt esam gan stādījuši, gan ravējuši, gan novākuši un visādi citādi darbojušies ar dzeju. Jā, arī apēduši – padarījuši par savu!... Sandra Bērziņa un Megija Kļaviņa ir skaisti izdziedājušas dzeju, ieskandinot Dzejas dienu atklāšanas pasākumu. Esam arī gājuši ringā ar dzejoli padusē. Pilsētā rīkotajā dzejas slamā šogad no mūsu skolas piedalījās 6 dalībnieki: Elizabete Vaidere (11.a), Lauma Ugrika (11.b), Kristofers Buks (12.a), Andris Gailis (12.a), skolotājas Silvija Tumanova un Dace Druveniece. Paldies visiem ģimnāzijas dzejnieku atbalstītājiem!

Paldies visiem, kas ar krītiņiem rokās gādāja par to, lai pilsētas ielās uz trotuāra uzplaukst dzeja! Paldies visiem, kas rūpējās par savas kultūrkompetences paplašināšanu un izmantoja izdevību tikties ar dzejnieku Knutu Skujenieku, raidījuma “Literatūre” veidotājiem Martu Selecku, Gustavu Terzenu, ar žurnālistu un rakstnieku Armandu Puči u.c. Paldies visiem skolēniem un skolotājiem, kas iesaistījās šajos pasākumos, un paldies Jēkabpils Kultūras pārvaldes darbiniecēm par krāsainajām Dzejas dienām un kopīgu darbošanos dzejas siltumnīcā! Lai dzeja plaukst un zaļo ne tikai dzejas dienās! Lai tā mudina mūs kļūt par jūtīgākiem un jutīgākiem savu un apkārtējo emociju un noskaņojuma uztvērējiem, laipniem, atbalstošiem sarunu biedriem. Tad būs jaukāka kopā dzīvošana.

d.v. audzināšanas darbā D. Druveniece