27
Nov
1.decembris – Pasaules AIDS diena
Biruta Īsā saite

1. decembrī visā pasaulē jau 31. reizi atzīmēs Pasaules AIDS dienu, kuras galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni, informēt un mazināt aizspriedumus pret HIV/AIDS inficētajiem.

Atsaucoties Jēkabpils Sociālā dienesta "Zemā Sliekšņa centrs" izsludinātajam konkursam "Ar zināšanām pret AIDS" 9.-11. klases katra noformēja 1 baltu papīra kastīti, atspoguļojot uz tās informāciju un savu attieksmi, vēstījumu par AIDS. Sociālā pedagoģe A. Vanaga no iesniegtajiem darbiem izveidoja izstādi.

Klašu veikums aplūkojams foto.

Aids 1 Aids 2 Aids 3 Aids 4

HIV jeb cilvēka imūndeficīta vīruss izraisa hronisku, lēni progresējošu infekciju, kuras gala stadijā attīstās AIDS. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija norāda: Apvienoto Nāciju Organizācija pieļauj, ka ar HIV pasaulē varētu būt inficēti aptuveni 34 miljoni cilvēku.

Aids 5

Iegūtais imūndeficīta sindroms jeb AIDS ir slimību komplekss, kas attīstās HIV gala stadijā uz novājinātu organisma aizsargspēju fona. AIDS slimība izpaužas kā organisma pretestības spēju zudums pret slimībām.

Izmantojot atziņas no skolēnu veikuma, gribas vēlēt, lai šī slimība mūs neskar, lai ikdienā protam sevi izsargāt un "lai varam justies labi"!

informāciju sagatavoja d.v. D. Druveniece