28
Jan
“Sniega karaliene” Jēkabpils Valsts ģimnāzijā jeb ielūgums uz Žetonu vakara izrādi 2020
Biruta Īsā saite
Zetonspils Final M

Pilnā sparā rit viens no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas abiturientu gaidītākajiem notikumiem – izrādes iestudēšana Žetonu vakaram. Šis ir laiks, kad mēs, skolēni, varam radīt kaut ko jaunu, izaicināt sevi un uzdrīkstēties. Mēs kļūstam atbildīgāki pret darbu, ko veicam, radām un pieņemam idejas, pārtopam par to, kas neesam. Bet – vēl svarīgāk! – visi  divpadsmitie kopā izdzīvojam radošu izrādes tapšanas procesu un gatavojamies maģiskam pirmizrādes vakaram.

Tā kā dabas apstākļi šoziem mūs nelutina, izrādes skatītājiem būs lieliska iespēja sajust baltu sniegu un vieglu salu. Piedāvājam ģimenēm, skolotājiem un skolas darbiniekiem, draugiem, paziņām un visiem interesentiem neaizmirstamu iespēju piedzīvot pavisam citādu – modernu – Hansa Kristiana Andersena “Sniega karalieni”.

Atbilstoša aktierspēle, scenogrāfija, kas, pavisam nemanot, ieved Gerdas un Kaja piedzīvojumos, būs papildināta ar deju pavedieniem un pasakainu skatuves noformējumu. Mēs centīsimies, lai Žetonu vakara teātra tradīcija, režisora Jāņa Savicka vadībā, piedzīvotu nemainīgi augstu kvalitāti un radošo lidojumu.

Jūs jau zināt, ka godkārīgās karalienes skūpsts ir sasaldējis Kaja sirdi. Tikai divus ziemīgus vakarus jums būs iespēja vērot, kā Gerda nokļūs aizraujošā notikumu virpulī, meklējot draugu. Izmantojiet iespēju to visu pieredzēt!

7. februārī plkst. 18:00 Žetonu vakara izrādes ģenerālmēģinājums, uz kuru ir aicināti visi ieintriģētie. Gaidīsim jūs skolas sporta zālē. Ieeja – ziedojums.

8. februārī plkst. 18:00 skolas sporta zālē gaidīsim abiturientu ģimenes, skolotājus, skolas darbiniekus un absolventus. Jūs būsiet liecinieki tam, kā mēs – 12. klašu skolēni – teātra mākslas un svētku sajūtas valdzināti, ar Sniega karalienes atļauju kā atmiņu simbolu saņemsim skolas žetonu vai gredzenu. Priecāsimies, ja jums būs vēlme mūs atbalstīt, ziedojot naudu, taču tas nav galvenais, jo vislielākā mūsu vēlme ir kopības sajūta, atbalstoši skatītāji, patiesi smaidi un jauki vārdi par redzēto un piedzīvoto.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12. klašu skolēnu un audzinātāju vārdā – Līva Rateniece, 12.a