10
Feb
“Viens pats mājās Ziemassvētkos” 8.a klases interpretācijā
Biruta Īsā saite
Vlcsnap 00002

Kādas ir jūsu klases tradīcijas? Kas ir jūsu klases pasākumi?

Ar pārliecību varam teikt, ka mūsu klases īpašie pasākumi ir izrādes. 2019. gada 13. decembrī prezentējām vecākiem savu jaunāko veikumu – izrādi “Viens pats mājās”. Šis bija klases trešais iestudējums, bet noteikti apjomīgākais un grandiozākais. Par pamatu izmantojām populārās filmas “Viens pats mājās” sižetu. Lai gan uzreiz zinājām, ka iestudēt un rādīt vēlamies to, kas pašiem patīk un ar ko esam auguši. Un mums šķiet, ka viss izdevās.

Vlcsnap 00003

Darba process bija raibs. Piedzīvojām gan skolotāju atsaucību, gan neapmierinātību, kad kādu stundu veltījām mēģinājumiem. Protams, arī mēģinājumi bija dažādi: piedzīvojām mēģinājumus, kas iedvesmoja, un arī tādus, kas radīja aizkaitinājumu, jo darbs nevedās uz priekšu, kā pašiem gribētos. Tomēr viss beidzās ar gandarījumu par paveikto un pozitīvu vecāku pārsteigumu, arī skolotāji, kuriem uzdrošinājāmies parādīt izrādes ierakstu, atzinīgi novērtēja paveikto.

Vlcsnap 00005 Kas mūs iedvesmo radīt izrādes vai teatrālus uzvedumus? Mums ir paveicies ar literatūras skolotājas Silvijas Tumanovas entuziasmu un iedrošināšanas spēju. Vēl arī svarīgs bija mūsu klases audzinātājas Anitas Vanagas atbalsts un spēja nomierināt, viņa vienmēr bija blakus. Pēdējās izrādes tapšanā lielu, lielu paldies sakām mūsu mūzikas skolotājai Sandrai Bondarei. Tieši viņa mēģinājumus “atdzīvināja” un padarīja neaizmirstamus.
Vlcsnap 00011

Katras skolotājas atbalsts man un klasesbiedriem deva pārliecību par sevi un ļāva nojaust, ka šī izrāde būs īpaša.

Paši klasesbiedri saka: “Es uzskatu, ka šī izrāde bija ļoti noderīga mūsu teātra mākslas attīstīšanai, kā arī kopējās sadarbības uzlabošanai.”

Vlcsnap 00017

“Man ļoti patika mēģinājumi un kopā pavadītais laiks. Mūsu klase saliedējās un kļuva daudz draudzīgāka.”

”Man ir gandarījums par paveikto, un ceru, ka šī nebija mūsu pēdējā izrāde. Es ieguvu lielisku skatuves pieredzi. Jāatzīst, ka bija neliels uztraukums, bet, manuprāt, viss izdevās!”

Vlcsnap 00023

Pasākumā piedalījās mūsu vecāki, arī viņiem ir, ko teikt: “Mums ir liels prieks par to, ka bērni uzņemas radošu iniciatīvu un ir gatavi sevi izpaust muzikāli, kā arī veidojot scenāriju. Ir prieks redzēt degsmi viņu acīs un interesi tajā, ko viņi dara.”

“Mīļš paldies par burvīgo izrādi un Ziemassvētku noskaņojumu! Patika pilnīgi viss, un milzīgs paldies par ieguldīto darbu!”
“Ziniet, kas ir pats fantastiskākais?! Mūsu bērni! Talantīgi, atsaucīgi, saliedēti un draudzīgi. Ļausim viņiem būt tādiem, kādi viņi ir.”

Vlcsnap 00015

Tiešām neticami, ka šī bija jau mūsu trešā izrāde, ko kopīgi uzvedām. Tas tiešām ir liels darbs, un tā ir liela atbildība. Bet tas ir tā vērts. Prieks un emocijas, kā arī pieredze, ko ieguvām pēc paveiktā ir neaprakstāmas.

Es katrai klasei novēlu veidot savas klases tradīcijas, jo tās mūs bagātina un vieno!

8.a klases skolniece un režisore Beāte Roga