25
Feb
8.klašu paralēles pasākums „Valentīnu meklējot”
ivetao Īsā saite
Img 20200216 Wa0006 14. februārī jeb Valentīna dienā tiek svinēta visu mīlētāju diena. Šajā dienā mēs, 8.klasu skolēni un audzinātājas, pulcējāmies kopīgā pasākumā skolas svinību zālē. Bet pirms tam daži no mums sagatavoja informāciju par šo dienu: “Diena ir nosaukta par godu Valentīnam, mīlētāju aizbildnim un vienam no trim svētajiem, kuri 14. februārī mira mocekļa nāvē. Bet kā tad īsti radās šie svētki? Leģenda vēstī, ka diena nosaukta priestera, svētā Valentīna vārdā, kurš 3. gadsimtā dzīvoja Romā. Valentīndienas rašanās vēsture, tāpat arī ziņas par Svēto Valentīnu, ir visai neskaidras un neprecīzas. Leģendas ir daudz un dažādas, taču viens ir zināms, šī diena apvieno Senās Romas un arī kristīgās pasaules tradīcijas.

Viena no zināmākajām leģendām vēsta, ka Valentīns esot bijis Senās Romas priesteris. Imperators Klaudijs II (3.gs.m.ē.) nonāca pie secinājuma, ka neprecēti vīrieši ir labāki karotāji, nekā tie, kam ir sieva un ģimene. Tādēļ viņš aizliedza jauniem un neprecētiem vīriešiem precēties. Savukārt Priesteris Valentīns, kas saprata šī lēmuma netaisnīgumu, nepakļāvās Imperatora pavēlei un turpināja slepus salaulāt mīlniekus. Kad Valentīna pārkāpumu atklāja, Klaudijs piesprieda viņam nāvessodu, kas tika izpildīts 270. gada 14. februārī. Cietumā priesterim esot atļauts satikties ar kādu jaunu meiteni, iespējams, viņa bija cietuma uzrauga meita. Viņš meitenē iemīlējies. Pirms nāves Valentīns atstājis viņai vēstuli, ko parakstījis ar vārdiem „Tavs Valentīns”. Līdz pat mūsdienām šī frāze tiek lietota kā paraksts Valentīna dienas apsveikumiem.”

To visu mēs uzzinājām 8.b klases sagatavotajā viktorīnā par Valentīndienu. Viktorīnas ietvaros vajadzēja demonstrēt arī radošumu un sacerēt dzejoli, lai gan rezultāti bija līdzīgi, tomēr šajā pārbaudījumā labāk veicās 8.b klasei.

8.c klase bija sagatavojusi jautras, klasi saliedējošas stafetes un atrakcijas. Un šajās aktivitātēs vislabāk veicās 8.d klasei.

Img 20200216 Wa0016 Img 20200216 Wa0024 Img 20200216 Wa0026

8.c klases apliecināja savi kā aktīvus un atbalstošus pasākuma dalībniekus, bet 8.a klase bija parūpējusies par zāles noformējumu un tehnisko nodrošinājumu, savukārt 8.d klase bija atbildīga par pasākuma scenāriju un vadīšanu. Un visiem kopā mums izdevās labs paralēles pasākums. Ko domā paši skolēni? 

8.a klases pārstāve Beāte Roga

Kādas ir jūsu attiecības ar jūsu paralēlklasēm? Vai jūs veidojat kopīgus pasākumus? Piemēram, mēs, astotie, - jā. Piektdien, 14. februārī, par godu Valentīndienai, rīkojām astoto klašu pasākumu.

Mēs gan dziedājām, gan dejojām, kā arī sacentāmies un prezentējām savus priekšnesumus citiem. Katra priekšnesuma galvenā tēma bija ’’Valentīndiena’’. Priekšnesumi bija dažādi – citi sniedza muzikālu priekšnesumu, citi dejoja un attēloja mūzikas videoklipu, bet citi mums deva iespēju paskatīties, kā iegūt savu Valentīnu. Bet mēs, 8.a klase, attēlojām un parodējām populārākās romantiskās filmas. Gatavojot priekšnesumu, mēģinājumos nespējām beigt smieties, bet, kad bija jāuzstājas, mēs noturējāmies un uzvarējām starp visām astotajām klasēm.

Katra klase bija atbildīga par kaut ko – kāda par stafetēm, kāda par mūziku un dekorācijām, kāda par viktorīnu. Bet mēs visi bijām atbildīgi par vienu – kopējo sadarbību un palīdzēšanu cits citam.

Manuprāt, mums tas izdevās, un tagad visi varam sasmaidīties gaiteņos un uzturēt labas attiecības. Šādi pasākumi uzjautrina, satuvina un māca atbildības sajūtu, kas skolas dzīvi padara krāsaināku un liek izrauties no rutīnas.

8.d klases pārstāve Sintija Skrūzmane

14.02. notika Valentīndienas pasākums astotajām klasēm. Viss sākās ar klases sagatavotajiem priekšnesumiem, tad ar stafetēm un viktorīnu. Pēc visiem uzdevumiem pasākuma izskaņā bija diskotēka. Manuprāt, mēs visi ļoti labi pavadījām laiku. Pasākumā mēs, visas 8. klases, parādījām, ka varam sadarboties un patīkami pavadīt šo vakaru. Katrs no mums izgāja no savas komforta zonas. Mēs, paralēlās klases, kļuvām draudzīgāki. Dziesma, kas noteikti mums visiem paliks prātā, ir “Dzērvenīt”. Liels paldies skolotājiem un skolas administrācijai par atļauju rīkot šo pasākumu!

8.d klases pārstāve Agnese Dišlere

14.februārī notika 8. klasēm veltīts pasākums, un kā viena no pasākuma organizatorēm varu droši teikt, ka tas bija izdevies. Tā bija ļoti jauka pieredze, jo pasākumu vajadzēja organizēt pašiem. Priecājos, ka viss izdevās kā plānots, pat vēl labāk:), jo patiešām jautri pavadīju laiku, iepazinos ar pārējām astotajām klasēm! Lieliska iespēja saliedēt klašu kolektīvus.

Paldies klašu skolēniem, kuri iesaistījās pasākuma sagatavošanā un piedalījās tajā. Aicinām citas paralēles uzdrošināties uzrīkot sev svētkus, iepazīt citam citu un labi pavadīt laiku. Uz priekšu!

8. klašu pārstāvji un audzinātājas