21
Okt
7.b klases ekskursija uz Siguldu
ivetao Īsā saite

30. septembrī 7.b klase devās ekskursijā uz Siguldu. Pirms ekskursijas tai rūpīgi gatavojāmies. Aizraujoši bija tas, ka šoreiz ekskursijas maršrutu izstrādājām mēs paši, skolēni, nevis audzinātāja. Grupās izstrādājām dažādus maršrutus, sameklējām visu vajadzīgo informāciju. Pēc tam katra grupa savu maršrutu prezentēja. Noslēgumā balsojām par labāko maršrutu, un visvairāk balsu ieguva priekšlikums braukt uz Siguldu.

Ekskursijas sākumā vērojām rudenīgo Siguldu, izstaigājot dabas takas. Rīts bija skaists un saulains, kokos jau krāsojās rudens, virs Gaujas vēl bija rīta migla. Īpaši iespaidīga likās Gūtmaņa ala.

Kā zināms, Siguldas simbols ir spieķis. Bet mums bija lieliska iespēja savu spieķi izgatavot pašiem un iededzināt savu vārdu, jo bijām ieplānojuši nodarbību spieķu darbnīcā. Daži iededzināja savu vecāku vārdus un veda spieķi mājup kā suvenīru.

7B11 7B 2 7B31

Daudziem pārsteigums bija arī Siguldas Livonijas ordeņa pils. Lielākā daļa jau ir bijuši Turaidas pilī, taču Siguldas pils līdz šim nebija redzēta. Pils celta 1207. gadā, un to apdzīvojuši 12 ordeņa bruņinieki ar saviem kalpiem. Gides stāstījums par pili bija interesants un bagāts ar dažādiem neparastiem faktiem, piemēram, ka pilī jau 13. gadsimtā bijis kas līdzīgs mūsdienu centrālajai apkurei. Mums bija iespēja arī uzkāpt pils tornī un redzēt Siguldu no augšas.

Daudziem visgaidītākā ekskursijas daļa bija piedzīvojumu parks “Tarzāns”. Tur vajadzēja pārvarēt šķēršļu trases, vajadzēja pārvarēt savas bailes. Prieks bija par to, ka  mēs palīdzējām  cits citam un kļuvām vēl draudzīgāki.

Ekskursijas nobeigumā varam teikt, ka tā tiešam bija izdevusies: tā deva kaut ko gan sirdij, gan  prātam, gan mūsu fiziskajam spēkam un, galvenais, klases saliedēšanai. Un arī laiks mūs palutināja ar skaistu, siltu, saulainu rudens dienu.

7.b klase un audzinātāja Silvija Tumanova