24
Mai
Klases stunda “Profesija – karavīrs”
ivetao Īsā saite
56 Rozlapa  

2021. gada  14. maijā 11.c klases skolēni un audzinātāja Laila Ščadro tiešsaistē tikās ar Jēkabpils Valsts ģimnāzijas padomes priekšsēdētāju, zemessardzes 56. bataljona komandieri, kapteini Guntaru Rožlapu.

G. Rožlapa bija sagatavojis prezentāciju, lai mēs, 11.c klase, iepazītu mazliet vairāk un tuvāk profesiju karavīrs. Diemžēl prezentāciju līdz galam nebija iespējams parādīt tehnisku problēmu dēļ, taču tas mūsu viesi  neapturēja iecerēto realizēt līdz galam.

Bija ļoti interesanti un aizraujoši klausīties par darbu armijā un karavīra profesiju. Pēc tikšanās daži skolēni bija gatavi padalīties  iespaidos  par dzirdēto.

Evelīna Valaine: “Manuprāt, šī klases stunda bija noderīga, jo varēja iepazīt kareivju darbu un viņu pienākumus, piemēram, kādās nometnēs var pieteikties, lai iejustos un izvērtētu, kā tas ir – būt saistītam ar militāro jomu, kā arī uzzinājām, kādā skolā iestāties, lai apgūtu šo profesiju.”

Mārtiņš Pētersons: “Tā kā es pats jau 5 gadus nodarbojos Jaunsardzē, Kapteiņa Rožlapas teiktais man nebija jaunums. Protams, neteiktu, ka visu zināju par karavīru profesiju, bet daudz jau iepriekš biju pats interesējies. Tā kā, iespējams, es savu nākotnes profesiju saistīšu ar militāro karjeru, viņa stāstītais mani iedrošināja nenovirzīties no manis izvēlētā mērķa – saistīt nākotni ar militāro karjeru. Ja būtu vairāk laika, kapteiņa kungs varētu vairāk pastāstīt, bet galveno domu es sapratu, ka par karavīru, ja nopietni vēlas, var kļūt ikviens.”

Matīss Resnis: “Tikšanās ar kapteini Rožlapu bija ļoti interesanta. Ieguvu daudz jaunas informācijas, piemēram, kur var pieteikties, ja es gribētu iet  armijā, kā tas viss vispār darbojas, un daudz citas noderīgas informācijas. Tā kā vēl kārtīgi nezinu, kur nākotnē gribu strādāt, tad šis noteikti ir viens no variantiem, jo stāstījums ļoti ieinteresēja un sapratu to, ka, iespējams, šī profesija varētu būt piemērota tieši man.”

Dana Krjaukle: “Man ļoti patika. Bija interesanti klausīties ikvienam - arī tādā gadījumā, ja nedomā stāties armijā. Kapteinis stāstīja visu, kā karavīra profesijā ir. Kopumā ļoti patīkami un lietderīgi pavadīta stunda. Paldies!”

11.c klases vārdā, Dana Krjaukle