8
Okt
7.d bauda Zelta rudeni Siguldā
ivetao Īsā saite
7 D 1  Kādā saulainā, bet nedaudz vēsā rudens rītā  mēs ar klasi devāmies eskursijā uz Siguldu. Visas aktivitātes, ko darījām, notika ārā, svaigā gaisā klasoties putnu balsīs.

Pirmā ekskursijas vieta bija Turaidas muzejrezervāts, kur mēs spēlējām orientēšanās spēli “Tūkstošgades stāsts”. Tur mēs devāmies par Latvijas skolas somas līdzekļiem.

Pie muzejrezervāta mūs sagaidīja gide ar ļoti skaistiem blondiem matiem. Mēs sadalījāmies komandās, un viņa izstāstīja mums spēles noteikumus. Mums bija jādodas no viena punkta līdz otram un jāizpilda uzdevumi. Mūsu klasei ļoti patīk darboties komandās.

Spēles laikā mēs izstaigājām gandrīz visu muzejrezervātu, redzējām daudz senu celtņu un skulptūru. Uzdevumi bija ļoti interesanti, viens no tiem bija pie kāda pieminekļa, kur bija jānoraksta dzejas rindas no šī pieminekļa. Teksts bija kādā nesaprotamā valodā un burti arī bija rakstīti  savādi. Šis uzdevums bija visgrūtākais, bet tomēr mēs to paveicām.

Uzdevumos bija iekļauta arī Turaidas pils, tajā mums bija jāuzkāpj tornī un jāizskaita pakāpieni (139). No torņa augšas pavērās brīnišķīgs skats uz Siguldu, sejā pūta vējš, un bija pat nedaudz bailīgi.

Izdarījuši savus uzdevumus, mēs visi atgriezāmies sākumpunktā, atdevām savas uzdevumu lapas un gaidījām rezultātus.

1. vietā – “Bebru banda”, 2. bija komanda ar nosaukumu “Marinētie gurķīši”, bet 3. vieta tika komandai “Meža cilvēki”. Veicot aktivitātes, uzzinājām kaut ko jaunu, interesantu un lietderīgi pavadījām laiku. Visas komandas dabūja konfekšu maisiņus par labi padarītu darbu, un mēs devāmies tālāk uz Tarzānu, kur skaistā atvasaras dienā izkāpelējām Siguldas kokus, pārvarējām šķēršļus un pieņēmām izaicinājumus.

Kopumā bija ļoti forši!

7 D 7 D 2

Dažas klasesbiedru atsauksmes:

Katrīna: “Man ekskursija šķita ļoti interesanta, aizraujoša, jautra. Un varēja arī iegūt jaunas zināšanas par Siguldu. Sakumā man šķita, ka Turaidas pilī būs garlaicīgi, bet tad, kad atbraucām, iepatikās. Tāpēc, ka bija mini sacensības, kurās varēja strādāt komandās, pildīt dažādus uzdevumus, tai skaitā, kāpt pils tornī. Man ļoti patika mana komanda, jo mēs saliedēti strādājām un atradām laiku arī jautrībai. Uzzinājām daudz ko jaunu. Tarzāna trasē pārvarēju bailes no augstuma un iepazinu labāk savus klases biedrus. ”

Līga: “Man ļoti patika Turaidas muzejs, jo bija jautri pildīt uzdevumus ar klases biedriem.”

Aigars: “Man patika orientēšanās spēle Turaidas muzejā. Esmu lepns, ka mana komanda uzvarēja.”

Egija: “Ekskursija bija ļoti jautra. Bija gan ēdienu tirgus un mūzika, gan zināšanas un izaicinājumi. Es noteikti gribētu atkārtot ekskursiju, protams, uz citu vietu.”

Šarlote: “Pils bija iespaidīga, Tarzāns paņēma daudz spēku, bet bija ļoti jautri.”

Rolands: “Turaidas pilī veicām grupu darbu un meklējām karodziņus, orientējāmies muzeja teritorijā. Pildījām uzdevumus, uzzinājām kaut ko jaunu, un manai komandai gāja ļoti labi. Vēlāk braucam uz Tarzānu, kur bija ļoti forši, it īpaši 9. trasē. Bija jautri!”

7.d klases vārdā, Eleonora Leišavniece