21
Okt
12.a kā putni vējā
ivetao Īsā saite
20211006 165014  

Kā putni vējā,

tā mēs, virs koku galotnēm…

 

6. oktobrī devāmies baudīt rudeni uz Vidzemi.

Mūsu Skolas somā “ielikām” mērķi - Līgatne. Šeit iepazināmies ar papīrfabrikas strādnieku ciemata 19. gadsimta koka apbūvi, apskatot arī vēsturisko strādnieku dzīvokli, kas atrodas vienā no strādnieku koka rindu mājām. Jā, tā tiešām ir unikāla apbūve, kas atzīta Eiropas mērogā. Bijušajā skolas ēkā, kas arī atrodas koka rindu mājā, iespējams izzināt un redzēt papīra liešanas procesu.

Izstaigājām Līgatnes dabas takas, kur varējām aplūkot ne tikai ainavisko Gauju, tās krastus, bet arī dažādus meža zvērus, kā lāčus, lūšus, aļņus, mežacūkas, jenotus un vēl smalkākus dzīvnieciņus, kā vāverītes, pūces un citus susuriņus savā dabiskajā vidē. Dabas taka veda gan augšā uzkalniņos, gan lejā un tā piecu kilometru garumā. Divas stundas pagāja nemanot.

Apskatījām arī Siguldu, kas šajā laikā ir īpaši krāšņa, bet tieši šobrīd tūristiem ne īpaši draudzīga, jo notiek lieli ceļu remonti. Apciemojām nu jau sportistu aizņemto bobsleja trasi. Pa nelielu atklātas trases daļu varēja vērot, kā sportisti no Ukrainas trenējas nobraucienos. Bijām trases 6. stāvā. Tur stiprā vējā jūsmojām par skaisto Gaujas senleju un apkārtnes ainavām. Protams, foto, pašbildes un kopbildes!

20211006 165421 20211006 140507

Un arī atrāvām kājas no zemes, paceļoties tuvāk mākoņiem, braucienā ar panorāmas ratu, lai gan pūta stiprs, pat brāzmains vējš.

Mājupceļā piestājām arī pie nesen atklātā Taborkalna skatu torņa, kas ir viens no valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā iekļautajiem Strūves ģeodēziskajiem punktiem. Un atkal skaista rudens ainava stiprā vējā virs koku galotnēm.

Diena tika jauki pavadīta dabā atelpā no skolas ikdienas un draugu pulkā.

12.a klases vārdā, Amanda V., Amanda L.