19
Dec
Piedzīvot visiem kopā!
ivetao Īsā saite
Piedzivot 1  

Projekta “#piedzīvot” ietvaros, kas īstenots ar Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam atbalstu, aizvadītas neformālās apmācības “Jauno līderu akadēmija” Jēkabpils skolu un Agrobiznesa koledžas pašpārvalžu jauniešiem.

9. decembrī aktivitātes vadīja neformālās izglītības trenere Ieva Johansson. Apmācību tēmas bija: vērtības, sadarbība, iniciatīva.

Kas veido cilvēku kā personību? Kādas ir mūsu vērtības? Kā spējam signalizēt par savām vērtībām? Kā varam uzzināt cita cilvēka vērtības?  Uz šiem jautājumiem atbildējām un ieguvām atbildes, darbojoties grupās ar citu skolu jauniešiem. Vērtīgi bija uzzināt, ka savas vērtības cilvēks parāda ar savām interesēm, darbībām, izvēlēm un runāšanu. 80% cilvēka teiktā atspoguļo viņa vērtības…

Turpinājumā ar citu skolu jauniešiem ģenerējām idejas par turpmākiem pasākumiem, kas balstīti uz katra vērtībām. Tā rodas lielāka iespēja, ka tie patiešām izdosies!

Nobeigumā katras grupas pārstāvis izteica šīs nodarbības novērtējumu, izmantojot vārdu – varde, negaiss, tosteris vai greizsirdība. Tas tik tiešām bija interesanti!

Piedzivot 2  

16. decembrī aktivitātes vadīja koučs un apmācību treneris Reinis Širokovs. Apmācību tēmas bija: mērķi, motivācija, līderība.

Kādam jābūt līderim? Jaunieši domā, ka līderim jābūt drosmīgam, izpalīdzīgam, taisnīgam, atbalstošam utt. Reinis Širokovs mums stāstīja par līdera taktiku, un īpaši uzsvēra to, ka īstam līderim ir jāmācās no citiem, daudz jādara, jātic, jāiesaistās un jādalās ar idejām. Līdera galvenais mērķis ir palīdzēt citiem justies noderīgiem un iet vienā solī ar komandu.

Turpinājumā mēs uzzinājām par stumšanas un vilkmes motivāciju, kā tās atšķiras un kā cilvēks var pats sevi motivēt. Lai to izdarītu pēc iespējas veiksmīgāk, mēs vizualizējām savus dzīves “kvēlākos mērķus” un pārrunājām grupās, kā mēs tos varam sasniegt.

Dalībnieku iespaidi:

Francis Laizāns: “Nodarbība bija vērtīga un nepieciešama. Tās laikā iepazinu daudzus Jēkabpils jauniešus, kuri uzklausīja arī manas domas par dažādām tēmām.”

Elīza Zandberga: “Lieliski pavadījām laiku un uzzinājām daudz jauna. Ļoti noderīgi un atmiņā paliekoši!”

Šīs divas nodarbības, tiešām, bija interesantas, jo dalībnieki uzzināja, kā var kļūt par īstu līderi, kā veidot veiksmīgus pasākumus un kā motivēt sevi. Kā arī, protams, mums bija lieliska iespēja iepazīt arī citu skolu skolēnus. Pārdomas rosinošākās atziņas: mēs atrodam laiku tam, kas mums ir svarīgi; mazi solīši veido lielus panākumus.

Paldies apmācību treneriem Ievai Johansson un Reinim Širokovam! Paldies direktora vietniecei Dacei Druveniecei un Jēkabpils BJC jaunatnes lietu speciālistei Elīnai Ziediņai par iniciatīvu un nodarbību organizēšanu!