21
Dec
Katru gadu Ziemassvētki nāk… Šogad nāk tāpat vai citādāk?...
Biruta Īsā saite

Nu jau otro gadu pēc kārtas nevaram jūs visus aicināt uz sirsnīgu un kupli apmeklētu Ziemassvētku koncertu skolas sporta zālē.

Un nu jau otro gadu meklējam risinājumus, kā tomēr radīt kopības sajūtu un uzšķilt Ziemassvētku gaidīšanas prieku.

Šoreiz katra klašu paralēle ir izvēlējusies sev tīkamu Ziemassvētku dziesmu un  kopā ar mūzikas skolotājiem Sandru Bondari un Ēriku Zepu  veikusi 3 “IE” - IEdziedājusi, IEdejojusi, IEfilmējusi - un sniedz savu veikumu  pārējiem kā dāvanu! Paldies skolēniem un skolotājiem, kas uzdrīkstējās darboties ar “IE”!   (Priedēklis “IE” no gramatikas viedokļa šajā gadījumā varbūt nav gluži veiksmīgs, bet nozīmes ziņā tīkamāks, ieklausies: IEelpot, IEdziļināties, IEklausīties, IEmīlēties, IEjusties, IEiet sevī…)

Mēs taču zinām, ka dāvanas mērķis – radīt prieku! Tāpēc nemeklēsim negludumus un vokālus šķībumus! Skolēniem nebija ne smalku studiju, ne dārgas tehnikas skaņas koriģēšanai. Ierakstam izmantots mūsdienu cilvēka rokas pagarinājums – telefons!:)

7. klases savā izvēlētajā dziesmā priecājas par gaidāmajiem Ziemassvētkiem, ir gatavi rotāt eglīti un ar visu sirdi nodoties svētku sajūtas radīšanas procesam! Lai viņu noskaņojums pielīp arī jums!

 

8. klases izvēlējušās vienu no populārākajām Ziemassvētku dziesmām. Kopš dziesmu 1984.gadā pirmo reizi izdzirdēja pasaule, tā joprojām tiek atskaņota katros Ziemassvētkos. Dziesma vēsta par atraidītu mīlestību… Ko piebilst?!.. Astotajiem aktuāli – visa dzīve vēl priekšā!...:)

9. klases  apgalvo, ka “būs jau labi, būs jau silti”… Ne jau svētku spožums ir galvenais! Svarīgāk ir “klusiem vārdiem otram  labu vēlēt”!.. Un viņiem taisnība, vai ne?

10. klases dzied! Dzied no sirds un ar attieksmi! Un dziedot aicina novērtēt to, ka esam cits citam blakus un ar savu klātbūtni varam otram dot tik daudz!...

 

11. klases kūsā enerģijā! Uzdejo, lec pa kupenām un ir gatavi vai katrā mājā ierasties ar eglīti pār plecu. Lai jums pielīp viņu prieks!

12. klases mums novēl katram pa dāvanai! Un viņi savā vecumā jau paļaujas uz to, ka mēs zinām – vislielākā dāvana ir klātbūtne un prieks, ko radām otram ar savu sirdssilto attieksmi!...

Skolēni, kas apgūst instrumenta spēli pie skolotāja Harija Zdanovska, sūta visiem ritmisku sveicienu – divus skaņdarbus!  Novēl veselību, baltus un gaišus svētkus un mācībām bagātu Jauno gadu!

Lai elpojam dzīvi ar pilnu krūti – gluži tāpat, kā viņi pūš!

Muzicē  Madara Latkovska, Olivers Beķeris un  Kristers Novikovs:

Muzicē Beāte Patrīcija Marķīza, Ieva Novikova, Madara Latkovska un skolotājs Harijs Zdanovskis:

Ģimnāzijas administrācija aizejošo gadu pāršķirsta gluži kā grāmatu un sveicienā sūta ļoti senu Ziemassvētku dziesmu… Kādu? Palūko!

Lai mums visiem mierīgs prāts, gaišas domas, silta sirds!

Lai Ziemassvētkos dalāmies ar  prieku! Ar prieku par to, ka vienkārši esam!...

Jaunais gads mūsu pašu rokās. Lai tas labs, svētīgs  un laimīgs!

sveicienus apkopoja d. v. Dace Druveniece