20
Apr
12.b klase saturīgi pieloka “Latvijas Skolas somu”
ivetao Īsā saite
12 B   Mēs, 12.b klase, 14. aprīļa rītā sapulcējāmies Jēkabpils Autoostā, lai dotos ekskursijā uz Rīgu. Mūsu mērķis bija paplašināt savas zināšanas Latvijas literatūrā un vēsturē pirms eksāmena latviešu valodā, bet, lai prāts būtu gatavs darbam, vispirms devāmies uz “GUNSnLASERS” izklaides parku Juglā, kur savstarpēji sacentāmies par ātrākajiem apļa laikiem elektrokartingu trasē.

Pēc kārtīgās adrenalīna devas mazliet “panašķojāmies” un steigā devāmies uz bijušo Latvijas PSR Valsts drošības komitejas jeb Čekas galveno mītni – “Stūra māju”. Šobrīd šajā ēkā ir ierīkots muzejs, kurā interesenti var uzzināt vairāk par PSRS slepenpolicijas darbību Latvijas teritorijā tās okupācijas laikā. Gida pavadībā izstaigājām ieslodzījuma kameras, izmeklētāju kabinetus, pastaigu laukumu, virtuvi un šautuvi. No “Stūra mājas” mēs katrs izgājām drūmu pārdomu mākti.

Nākamā pietura ekskursijā bija Ojāra Vācieša memoriālais muzejs, kur ar aizrautīga gida starpniecību uzzinājām vairāk par O. Vācieti un viņa laikabiedriem, viesojoties vidē, kurā viņš dzīvojis, strādājis un radījis darbus, kas palīdzējuši modināt latviešu sabiedrības pašapziņu 20. gadsimta otrajā pusē. Īpaši interesanti šķita tas, kā muzeja darbinieki vāc, glabā un pētī materiālās un garīgās vērtības, kas raksturo Ojāra Vācieša radošo procesu.

12 B 2 12 B 3 12 B 1

Ar jauniegūtajām zināšanām par dzejnieku turpinājām ceļojumu kultūras pasaulē. Mūsu vakara kulminācija bija Jaunā Rīgas teātra izrāde “Ekspedīcija “Jāzeps””, kas ir Raiņa lugas “Jāzeps un viņa brāļi” interpretācija. No teātra nama izgājām pacilātā noskaņojumā, aktīvi apspriežot tikko redzēto.

Šādā emociju virpulī devāmies mājās, gatavi uzsākt pēdējo mācību cēlienu pirms eksāmeniem.

12.b klase