23
Mai
Pie Brūnās dāmas ciemos…
ivetao Īsā saite

Lai skaisti un ar svētku sajūtu pabeigtu šo mācību gadu, piektdien, 20. maijā, devāmies apciemot Brūno dāmu Krustpils pilī, kura, kā zināms, vienmēr priecājas par tādiem ieinteresētiem viesiem kā mēs – 9.d klase.

Mūsu vizīte sākās ar ziepju gatavošanas darbnīcu, kurā uzzinājām arī saistošus un pārsteidzošus faktus par ziepju vēsturi – izrādās, tās pazina jau pirms 5000 gadiem! Gatavojot savas ziepes, iztēlē bridām gan pa mārpuķīšu pielietu pļavu, gan pabijām lauku mājās pie vecmāmiņas, kur sētmalē zied kliņģerītes, gan arī izdejojām vasaru ar karalienēm rozēm. Jautāsiet – kāda tam visam saistība ar ziepēm? Tieši šie augi nu ir iestrādāti un iekausēti mūsu gatavotajās smaržīgajās veltēs!

9 D 2 (1) 9 D 1 (1) 9 D 3 (1)

Kamēr norisinājās ziepju sacietēšanas process, gida pavadībā izstaigājām pili, uzklausot daudz jaunas informācijas gan par mūsu pilsētu, gan pašu pili. Uz pils balkona veldzējāmies pavasarīgajā lietū, ko lieliski papildināja strūklakas čalošana. Apbrīnojām patiešām grezno pils interjeru; priecājāmies par to, ka ir izdevies tik labi atjaunot telpas un saglabāt retumus. Pacēlāmies gaisa balonā un pat stūrējām Reiņa Nitiša sacīkšu auto. Pils tornī iztēlojāmies, kā ir būt putnam gaisā. Un – ticiet vai nē – visur jutām pils īstenās saimnieces, Brūnās dāmas, klātbūtni!

Iesakām ikvienam, īpaši mūsu pašu pilsētas iedzīvotājiem, apmeklēt šo pili. Tas ir tā vērts!

Esam droši, ka šajā ciemošanās laikā, būdami aizrautīgi klausītāji un skatītāji, iemantojām Brūnās dāmas labvēlību, kas noteikti mums palīdzēs eksāmenos.

Santa Grigorjeva un 9.d klase