29
Mai
Ģimnāzistu dalība “Lielajā Eiroviktorīnā”. 11.a - erudītākie Sēlijas novadā!
ivetao Īsā saite

No 10. līdz 21. maijam Latvijas vidusskolas vecuma klases tika aicinātas piedalīties erudīcijas  spēlē “Lielā Eiroviktorīna”.

Spēli otro gadu pēc kārtas rīko Labklājības ministrija. Jēkabpils Valsts ģimnāziju Sēlijas novadā pārstāvēja 10.a, 10.c un 11.a klase.

Spēles galvenais mērķis ir pārbaudīt un uzlabot vidusskolēnu zināšanas par Eiropas Savienību un tās ieguldījumiem labklājības jomā.

11 A Ev 11 A Ev 1 11 A Ev 2 11 A Ev 3 11 A Ev 4

Viktorīna noteica sešas uzvarētāju klases katrā reģionā – Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales un Sēlijas.  Uzvarētāju balvas bija 250 eiro klasi saliedējošai ekskursijai.

11.a klase izcīnīja pirmo vietu Sēlijas reģionā un ieguva naudas laimestu! 

Pildot visus 44 viktorīnas jautājumus, klase izjuta īstu sacensību sparu, kas bija ļoti svarīgi,  lai īsā laika sprīdī varētu pagūt noklikšķināt pareizo atbildi.

Aplūkojām jautājumus, kas saistīti ar tādām tēmām kā  pilsoniskā līdzdalība, cilvēku ar invaliditāti iesaistīšana darba tirgū u.c. Lai gūtu labus rezultātus, bija svarīgi spēt vienoties, šī viktorīna lieliski pārbaudīja klases saliedētību. Viktorīna ietvēra tādu informāciju, kuru ir svarīgi zināt ikvienam Eiropas Savienības iedzīvotājam, tā lieliski papildināja un atsvaidzināja mūsu zināšanas.

Visi ir gandarīti par sasniegto rezultātu un lepojas, ka pārstāvēja savu skolu.  

Paldies audzinātājiem Dagnijai Vībānei,  Kārlim Klišānam, Ilzei Blūmai par savu skolēnu pieteikšanu konkursam, bet  d. v. Dacei Druveniecei par informāciju ar aicinājumu piedalīties!

Skolotājas Ilzes Blūmas klase  jau otro gadu pēc kārtas pierāda, ka 11.a klase ir zinošākie Sēlijas novadā. Bet jautrā un izglītojošā stunda kopā ar skolotāju Kārli Klišānu, viņa uzmundrinājums noteikti palīdzēja mums mobilizēties un gūt vairāk punktu!

Pārliecinājāmies, ka  varam sameklēt interesantus veidus, kā izglītoties par ES  un par labklājību veicinošiem pasākumiem, vienlaikus saliedējot klasi un gūstot izglītojošas izklaides atmosfēru.

Iesakām arī citām klasēm nākamgad izmantot šo iespēju  un piedalīties šajā viktorīnā!

viktorīnas dalībnieku  un  EP Vēstnieku skolas komandas dalībnieku vārdā,  Rihards Gailums un Evelīna Pavloviča