31
Mai
7.c ar Latvijas skolas somu viesojas Krustpils pilī
ivetao Īsā saite

Šī gada 20. maijā 7.c klases skolēni kopā ar audzinātāju Daci Seglēri devās uz nesen renovēto Krustpils pili, kur “Skolas somas” projekta ietvaros izstaigājām un iepazinām pili. 

Muzejpedagoģes Līgas Keišas stāsījuma pavadīti, izstaigājām nesen rekonstruētās pils telpas. Īpaši skaista likās zāle ar atjaunotajiem koka paneļiem griestos un sienās, kā arī svinību zāle ar ļoti grezno lustru. Pārsteidza pils īpašnieku Korfu dzimtas dzīvesstāsts un vēsturiskais Krustpils pils ritējums. Uzzinājām par neseno Korfu dzimtas radinieku dāvinājumu pilij un varējām apskatīt dažus izstādītos dokumentus un fotoalbumus ar fotogrāfijām.

7 C Ss 7 C Ss 1 7 C Ss 2

Svaigumu sajutām, izejot uz pils balkona, kur noskaidrojām, ka ap strūklaku tagad un arī baronu laikos auguši rabarberi.

Izstaigājām arī pils jauno izstādi, kas vēsta par dzīvi Jēkabpilī un Krustpilī dažādos laikos. Interesanti likās, cik ļoti abas pilsētas puses ir savstarpēji saistītas un reizē tik atšķirīgas. Daudzi atpazina lietas un priekšmetus, kādus ir redzējuši savu vecvecāku mājās, un dalījās atmiņās par senām fotogrāfijām un lietām.

Apskatījām arī mūsu novada ievērojamāko cilvēku devumu, un dažiem pat bija iespēja palidināties gaisa balonā vai pasēdēt auto rallija mašīnā.

Pils torņa apskate bija noslēdzošais ekskursijas posms, kur uzkāpuši varējām redzēt savu pilsētu no putna lidojuma. Un tas nekas, ka lija, - skats bija to vērts!

7.c klase un audzinātāja