25
Okt
9.b klase skolas somā liek dramatiskākās Latvijas vēstures lappuses un ne tikai
ivetao Īsā saite
9 B 1  

5. oktobrī mēs, 9.b klase un mūsu audzinātāja Silvija Tumanova, devāmies ekskursijā uz Rīgu. Ekskursijā bija ieplānoti ļoti nopietni un izglītojoši objekti.

Pirmais mūsu apskates objekts bija Stūra māja jeb Čekas māja, kur mēs iepazināmies ar baiso Latvijas vēsturi. Šī ēka ir Latvijas Okupācijas muzeja veidotā izstāde, kas stāsta par baisākā PSRS varas instrumenta – Valsts drošības komitejas darbību Latvijā. Stūra mājā mums bija iespēja ar gidu izstaigāt un apskatīt ieslodzījuma kameras, pastaigas laukumus, pratināšanas kabinetu, pagrabus un iepazīties ar cilvēka un varas attiecībām padomju okupācijas laikā, kā arī dzirdēt dažādus stāstus par cilvēku likteņiem.

Tālāk mēs devāmies uz Rīgas Stradiņa universitātes anatomijas muzeju, kur bija apskatāmi īsti skeleti, embriji, kauli, ķermeņa daļas un orgāni. Muzeja apakšstāvā bija apskatāmas iedzimto anomāliju kolekcijas un tā bija lieliska iespēja iepazīt ķermeņu dažādības un ieskatīties tajā, ko parasti redz tikai anatoms vai ķirurgs.

Pēc muzeja apmeklējuma mums bija dots brīvais laiks, kuru varējām pavadīt kā paši vēlamies paēst, iepazīties ar Rīgas centru, apmeklēt vēl kādu muzeju, iepirkties veikalos…

Klasesbiedru iespaidi:

Laura Prancāne: “Ekskursija bija ļoti interesanta, Stūra mājā bija interesants gida stāstījums par padomju laika spīdzināšanu. Anatomijas muzejā bija dažādi cilvēka orgāni un ķermeņa daļas. Man patika arī pastaiga pa Vecrīgu.”

Līva Vītola: “Bija ļoti interesanti! Mums bija paveicies ar Čekas muzeja gidu, kas bija ļoti atraktīvs un iesaistīja mūs muzeja ekskursijā. Arī anatomijas muzejs bija ļoti saistošs un ieinteresēja daudzus no klases, ieskaitot mani. Pārsvarā šis brauciens bija ar izglītojošu ievirzi, taču tas bija tikpat jautrs, kā citas ekskursijas, kurās esam braukuši.”

Emīls Dalbe: “Kopumā man ekskursija patika. Visvairāk man patika tas, ka bija brīvs laiks Rīgā. Ļoti patika arī Stūra mājā, jo bija ļoti labs gids, kurš pats ir pieredzējis pārrunas stūra mājā.”

9 B 3 9 B 2 9 B 4 9 B 7 9 B 5 9 B 6

Francis Laizāns: “Man ekskursija ļoti patika! Ekskursijā bija divi obligātie maršruti un pēc tam brīvais laiks. No obligātajiem maršrutiem, stūra mājas un RSU anatomijas muzeja man visvairāk patika stūra māja, jo tajā mums bija trāpījies ļoti zinošs un interesants gids, kas stāstīja interesantus stāstus par cilvēku likteņiem, čekas slepeno informāciju un visām telpām stūra mājā.

Brīvajā laikā mēs, neliela grupiņa,  devāmies uz mākslas centru "Zuzeum". Man ļoti patika "Zuzeum", jo tur bija daudz dažādu mūsdienu mākslas darbu, kā arī tie bija katrs savā interesantā tehnikā. Vēlāk arī devāmies uz veikalu STOCKMANN, kur apskatījāmies apģērbus.

Ekskursija man ļoti patika!”

Anete Gogule: “Ekskursija bija visaptveroša. Sevišķi patika gida stāstījums Stūra mājā, kas aizrāva elpu ne tikai man. Mākslas galerija Zuzeum bija fantastiska, tās krāsu gammas un mākslas darbu domas lika aizdomāties. Ekskursiju vērtēju pozitīvi, paldies maniem domubiedriem, kas to padarīja vēl baudāmāku!”

Sendija Miežāne, 9.b klases skolniece