7
Nov
8.a klases rudens ekskursija un tajā izjustās emocijas
ivetao Īsā saite

6. oktobrī, tieši mūsu skolas dzimšanas dienā, beidzot tas notika! Devāmies braucienā, par kuru tika spriests jau kādu laiku – KOPĪGS OPERAS IZRĀDES APMEKLĒJUMS.

Pirms izrādes apmeklējām arī Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju, kurā uzzinājām dažādus interesantus faktus  un atbildējām uz erudīcijas jautājumiem. Izvēlēties interaktīvu lekciju bija laba izvēle!

Zinājām, ka vakars solās būt emocionāls un pārsteigumu pilns, tādēļ pa vidu arī tirdzniecības centrs “Akropole”! Tā bija kā neliela atelpa, kuras laikā uzņēmām enerģiju un garšīgi paēdām.

8 A 1 8 A 8 A 2 8 A 3

Kad pienāca vakars, pieredzējām ko tādu, kas vairumam no mums bija jaunums. Tā bija operas izrāde “Karmena”. Pēc izrādes no klases biedriem dzirdēju dažādas atsauksmes,  piemēram: “Ieguvu jaunu pieredzi un izbaudīju šo operu!” vai “Bija jauki, bet bija grūti tik ilgi  nosēdēt!...” Viens no klases biedriem, kurš jau agrāk bija apmeklējis operu, atklāja, ka operas apmeklējums kopā ar klases biedriem pozitīvi atšķīrās no iepriekšējās pieredzes. Klases biedriem šī opera patika tieši tādēļ, ka šis bija izrādes “Karmena” mūsdienīgs  variants. 19. gadsimta franču komponista Žorža Bizē mūzika ar šodienas kultūras elementiem. Karmena ar tetovējumiem, ādas biksēs. Iespaidīgi!

Ekskursiju pavadījām ļoti draudzīgi un patiešām izbaudījām šo dienu kopā ar savu audzinātāju Sandru Bondari kā saliedēta klase!

Mājās braucot, kopā iedziedājām arī sveicienu savai skolai! “Happy birthday”, jo  bija  taču ģimnāzijas DZIMŠANAS DIENA!

8.a klase vārdā - Kristiāna Šņorniece