11
Nov
11.c klases iespaidi un atklāsmes galerijas “Mans’s” izstādē
ivetao Īsā saite
11 C 1  

Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma” kopš 2018. gada rudens nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes.

12. oktobra pēcpusdienā  mēs, 11.c klase, ar audzinātāju Anitu Grigaloviču devāmies nelielā ekskursijā uz Jēkabpils mākslas galeriju “Mans’s”.

Brauciens ar 5. autobusu pusdienu starpbrīdī sākās brīdī, kad visa klase jau bija ieņēmusi lielāko daļu autobusa sēdvietu un bija gatavi klases stundas laikā apraudzīt vienu no pirmajām privātajām galerijām Latvijā. Nokļuvuši galamērķī, nofotografējāmies pie ēkas sienas ar dažādām gleznām un devāmies tālāk galerijas virzienā. Ieejot galerijā, mūs sagaidīja tās direktors Uldis Čamans, kurš mūs iepazīstināja ar galeriju un tās bagāto kolekciju.

11 C 2  

Lielā vasaras izstāde! Gleznu daudzveidība - neviens iepriekšējais darbs nelīdzinājās nākamajam. Ikvienam no klases bija iespēja nofotografēties pie mākslas darba, kas uzrunāja viņu visvairāk.  

Līdztekus plašajai gleznu izstādei skatāma arī neliela keramikas ekspozīcija. Tajā izstādīti  plenērā tapuši četru valstu – Lietuvas, Latvijas, Japānas un Indijas – 11 autoru darbi.

Ekskursijas beigās mums bija iespēja iepazīties (arī iesmaržoties) ar pasaules ekskluzīvāko smaržu klāstu. Klasesbiedru domas dalījās par galerijā redzēto, dalījāmies iespaidos; kopumā visi bija apmierināti par nelielo, taču pārsteidzoši izzinošo ekskursiju tepat, Jēkabpilī.

Cerēsim uz drīzu atkaltikšanos “Mans’ā”!

Žanete Ližbovska un Evelīna Pavloviča, 11.c