Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
21
Dec
23. decembrī Jēkabpils Valsts ģimnāzijā notiks interaktīvas nodarbības 10.-12. klašu audzēkņiem par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm
ivetao Īsā saite

Pasākums “Interaktīvas nodarbības par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm jauniešiem”

                                                                           21 10 22

Cienījamie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10. līdz 12. klašu audzēkņi!

Projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī” (projekta identifikācijas Nr. 9.2.4.2/16/I/049) 23. decembrī Jēkabpils Valsts ģimnāzijā notiks 3. interaktīvā nodarbība 10. līdz 12. klašu audzēkņiem par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm. Kopā pasākumā plānotas 5 nodarbības, un katra nodarbība sastāv no divām daļām. Nodarbības vada divi speciālisti, būs arī iespēja saņemt ieteikumus par veselīga uztura ievērošanu, kā arī uzzināt par pareizu un regulāru fizisko aktivitāšu lomu ikdienā.

3. nodarbības tēmas:

1. daļa - diētu ietekme uz veselību:

  • Kāpēc ierobežojošas diētas ievērošana var nodarīt pāri psihiskajai veselībai?
  • Anoreksija.
  • Bulīmija.
  • Kompulsīvā pārēšanās.
  • Ortoreksija u.c.

2. daļa - par fiziskajām aktiviātēm - mazkustīguma ietekme uz fizisko veselību.

Nodarbības laikā jauniešiem būs iespēja uzdot jautājumus speciālistiem.

Žanete Tiltiņa, Veselības veicināšanas koordinētāja
Jēkabpils novada Izglītības pārvalde
jekabpils.veseliba@inbox.lv

Projekts Nr. 9.2.4.2/16/I/049  Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī" tiek īstenots darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem.