Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
20
Jan
“Gudrs, vēl gudrāks” – 10. klašu pusfināls
ivetao Īsā saite
Gudrs Vel Gudraks  

Šī semestra sākumā, jau pirmajā mācību nedēļā, 10.a klases skolēns, mūsu klasesbiedrs Artis Lipša, mūs patīkami pārsteidza, jo, apzinoties savas iespējas, spējas un talantus, aizpildījis un nosūtījis pieteikumu, tika uzaicināts piedalīties LTV veidotajā erudīcijas spēlē "Gudrs, vēl gudrāks" pusfinālā!

Tas nozīmēja, ka Artis kopā ar vairākiem klasesbiedriem, kas bija kā Arta līdzjutēju komanda, un klases audzinātāju šī gada 11. janvārī devās uz Latvijas TV studiju Zaķusalā, kur tika filmēts raidījums!

Tas tik bija piedzīvojums! Īstās kompetencēs balstīts piedzīvojums.

Lai arī Artim “zvaigznes nebija vēlīgas” un šoreiz panākumu nebija, skolēniem bija iespēja iepazīties ar darbu un profesijām, kas saistās ar televīziju un žurnālistiku, to, kā TV izskatās no iekšpuses un kāds ir raidījumu tapšanas process. Viss bija interesanti! Grimētāji, skaņotāji, gaismotāji, filmētāji, raidījuma režisori un vadītāji… Cik daudziem cilvēkiem jānāk kopā un tikai tad, balstoties uz savu profesionalitāti, zināšanām un pieredzēm, var tapt raidījums, kuru reizēm mēs palaižam garām, skatāmies fonā, uztveram kā izklaidi un pašsaprotamu parādību televīzijā. Redzētais lika novērtēt cilvēku darbu un deva iespēju aizdomāties par savas nākotnes profesijas redzējumu! Rendijs teica: “Es arī tā gribu!”

Kopumā bija jauks un draudzīgs klasesbiedru izbrauciens ziemīgā janvāra trešdienā uz pēlēki balto galvaspilsētu Rīgu. Tas mums visiem paliks atmiņā. Paldies Artim!

Arta līdzjutēji no 10.a klases