Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
15
Feb
12.b klases dabaszinību grupa ciemos pie nezināmā Čaka
ivetao Īsā saite
Čaks 13  

14. februārī – Valentīndienā – Jēkabpilī savas durvis apmeklētājiem vēra Jēkabpils pilsētas izstāžu un tikšanās zāle, piedāvājot apskatei izstādi “Nezināmais Čaks”, kas ir daļa no izstādes “No Aleksandra līdz Čakam”, kas tapusi uz Čaka 120. jubileju (2021. gadā)  un līdz šim bija apskatāma Rīgā.

“Sirds uz trotuāra”, “Miglā asaro logs…”, “dzeltēnas rozes” un “kairas smaršas”… Uzminējāt! Protams, Čaka dzeja! Īstais piedāvājums sirsniņdienas noskaņai, tai pat laikā zināšanu paplašināšanai un emocionālam piedzīvojumam.

Garā starpbrīža laikā 12.b klases WhatsApp grupā “Latviešu valoda un literatūra” tiek ieslidināta literatūras skolotājas ziņa: “Sirsniņdienas dāvana! Apmeklēsim šodien krājuma “Sirds uz trotuāra” autoram veltītu izstādi. (Pēc garā starpbrīža tiekamies virsdrēbēs pie 304.kab.!)”

Ceļā uz izstāžu zāli nopērkam “dzeltēnu” (tā Čaks savā dzejā rakstīja)  rozi izstādes organizatoriem. Un tad jau veram izstādes durvis!... Tīkama atmosfēra! Fonā skan dziesmas ar Čaka vārdiem, lielas fotogrāfijas pie sienām, sena rakstāmmašīna, grāmatas, informatīvie stendi, rosinājums un papīrs apmeklētāju radošajām izpausmēm, ko, protams, izmantojām!

Pēc darbošanās apsēdāmies pie galda, katrs nolasījām pa vienam Čaka dzejolim, dalījāmies pārdomās, parunājam ar izstādes organizatoriem, teicām paldies un devāmies dienas tālākajās gaitās. Bet nu šī diena katram no mums bija kļuvusi mazliet košāka,  “dzeltēnāka” un “smaršīgāka”…

Artūrs beigās secina: “Patiess prieks, ka arī Jēkabpilī kultūras apskates objektu bagātība tiek paplašināta ar iespēju praktiski darboties. Radoša, mazliet nostalģiska atmosfēra un interesanta nodarbība kopā ar A. Čaka dzeju.”

20. februārī plkst. 16.00 šajā pat izstāžu zālē, kas atrodas Pasta ielā 39, būs iespēja tikties ar Aleksandra Čaka muzeja galveno krājuma glabātāju Solvitu Elertu, viņa piedāvās  “Sarunas par nezināmo Čaku”. Viņa absolvējusi mūsu skolu (tolaik Jēkabpils 1. vidusskolu).

Izmantosim iespēju paplašināt savu kultūrtelpu!

12.b klase un skolotāja Dace Druveniece 

Vairāk mirkļi šeit: /ej-uz/21614