Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
1
Mar
Kartes stāstu konkurss skolēniem 2023: Dabas daudzveidība
ivetao Īsā saite
 
 
 

 

Labdien! 

 

Vēlamies Jūs informēt par nu jau tradicionālo skolēnu kartes stāstu konkursu – šī gada tēma ir Dabas daudzveidība, kurā skolēni var iegūt veicināšanas balvu!

 

Šis konkurss norisināsies jau ceturto gadu. Mēs esam pārliecināti, ka skolēnu radošumam nav robežu un ka Jūsu skolēniem ir lieliskas idejas un prasmes veidot kartes stāstus arī šogad. Aicinām skolēnus būt radošiem, parādīt savas tehnoloģiju lietošanas un prezentāciju veidošanas prasmes, izmantojot ģeogrāfisko informācijas sistēmu (ĢIS) programmatūru ArcGIS StoryMaps un izveidot kartes stāstu. 

 
 
 

Īsumā par Kartes stāstu konkursu skolēniem 2023: Dabas daudzveidība 

 

Norises laiks: no 1. marta līdz 10. aprīlim. 

Rezultātu paziņošana: 28. aprīlī Envirotech mājaslapā tiks paziņoti veicināšanas balvu ieguvēji un publicēti iesūtītie darbi. 

Mērķauditorija: 7.-12. klase, darbi tiks vērtēti divās vecuma grupās (7.-9. klase un 10.-12. klase). 

Veicināšanas balva: augstāk novērtēto darbu autori saņems veicināšanas balvu, viņu skolotāji – pārsteiguma sveicienu. 

Plašāka informācija: https://www.gisbaltic.eu/lv-lv/resursi/konkurss

 
 
 

Kartes stāstam jābūt veidotam par Dabas daudzveidību. Piemēram, ja skolēnu interesē dabas aizsardzība, tad var veidot kartes stāstu par dižkokiem vai aizsargājamām sugām. Aicinām būt radošiem! 

Vēlamies iedrošināt arī tos skolēnus, kas līdz šim nav veidojuši kartes stāstu – izmēģināt izveidot savu pirmo kartes stāstu ar mūsu veidoto palīgmateriālu palīdzību: 

  • video pamācību par kartes stāstu izveidi; 
  • materiāls par kartes stāstu izveidi. 

Plašāka informācija par šiem palīgmateriāliem pieejama konkursa mājaslapā.

 

Lai skolēns varētu izveidot kartes stāstu, viņam nepieciešams savs ArcGIS lietotājvārds. Ja kādu laiku neesat izmantojuši skolas ArcGIS kontu un ir nepieciešama palīdzība ar lietotāju izveidi skolēniem, droši rakstiet mums un palīdzēsim. 

 

Priecāsimies, ja pastāstīsiet par konkursu saviem skolēniem, kolēģiem, piemēram, e-klasē, sociālajā tīklā Facebook u.c. Ļoti priecāsimies, ja arī Jūsu skola iesaistīsies konkursā! Konkursa plakāts pieejams šajā saitē.  

Droši rakstiet uz e-pastu info@envirotech.lv ar norādi “Konkurss skolēniem”, ja radušies kādi jautājumi vai neskaidrības, priecāsimies palīdzēt!