Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
13
Mar
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pašpārvalde pieredzes apmaiņas pasākumā Madonas Valsts ģimnāzijā
ivetao Īsā saite
Madona 18   10. martā mēs, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu parlamenta pārstāvji Alise Maisaka, Anete Gogule, Evelīna Pavloviča, Francis Laizāns, Sāra Kellere un Anda Dombrovska,  pēc Madonas Valsts ģimnāzijas skolēnu padomes uzaicinājuma, kopā ar d. v. Daci Druvenieci  devāmies uz Skolēnu pašpārvalžu pieredzes apmaiņas pasākumu “No sapņa līdz virsotnei”. Pasākums norisinājās nesen renovētajā Madonas Valsts ģimnāzijā.  Pasākumā piedalījās arī skolotājas un skolēni no Limbažu VĢ, Daugavpils VĢ un Cēsu VĢ pašpārvaldēm.

Pasākuma ietvaros piedalījāmies divos sarunu paneļos. Sarunu paneli “Katram savs Kebnekaise” vadīja skatuves mākslinieks, dziedātājs Justs Sirmais. Sarunā ar Justu uzzinājām par viņa skolas gaitām, pārvarētajām grūtībām, par pieredzi skatuves biznesā, kā arī to, cik svarīgi ir sevi izaicināt.

Madona Madona 1 Madona 9 Madona 2 Madona 5    

Otru sarunu paneli - “Katram savs Gaiziņš” - vadīja mūziķis, producents un hiphop mākslinieks Fiņķis. Viņš mums stāstīja par savu nodarbošanos, par to, kā sevi iedvesmo. Daudz uzzinājām arī par producenta profesiju.

Vēl pasākuma laikā devāmies ekskursijā pa Madonas Valsts ģimnāzijas jaunajām telpām. Novērtējām arī madoniešu skolas formas.

Madona 3 Madona 4 Madona 6 Madona 7 Madona 8    

Piedalījāmies arī dažādās citās aktivitātēs, kurās iepazinām skolēnus no citu skolu pašpārvaldēm. Kopā spriedām un pārrunājām dažādas pašizaugsmes iespējas un to, kā attīstīt savas prasmes un veiksmīgi sasniegt savus mērķus. Pauzītēs starp aktivitātēm baudījām vietējā uzņēmuma “Kūku Feja” gardumus! Bija gardi!  Pasākumu noslēdzām sirsnīgā atmosfērā, visi kopīgi nodziedot pāris dziesmas.

Dalībnieku iespaidi:

“Man ļoti patika šis pasākums! Man tas šķita ļoti vērtīgs, jo iepazinu jaunus cilvēkus un smēlos iedvesmu no citiem par to, kā padarīt mūsu skolas dzīvi mūsdienīgāku un aktīvāku. Man ļoti patika klausīties Justa un Fiņķa stāstus par savu dzīvi un viņu padomus. Noslēgumā man patika, ka visi darbojāmies grupās un vēl tuvāk iepazinām cits citu un sadarbojāmies. Kopumā pasākums bija izcils un izdevies! Paldies Madonas Valsts ģimnāzijas jauniešiem un skolotājai par pasākuma noorganizēšanu!” (Francis Laizāns, 9.b)

Madona 10 Madona 11 Madona 12 Madona 13  

“Madonas Valsts ģimnāzija uzņēma mūs mājīgās un gaišās telpās. Dodoties ekskursijā pa skolu, mani patīkami pārsteidza klases telpu omulīgā gaisotne un fascinēja skaistās bēniņu telpas, kurās atrodas vizuālās mākslas un mūzikas klase.” (Evelīna Pavloviča, 11.c)

“Interesanta pieredze! Satikām daudz perspektīvu jauniešu, apskatījām skolu. Man iedvesmojošs likās mūziķis Finķis – cilvēks, kurš ne tikai iedvesmo, bet arī pastāsta par daudziem profesionālās skarbās realitātes aspektiem. Kopumā pasākums bija izdevies, jo bija iespēja paskatīties uz savu skolu no malas, varbūt iedvesmoties no citu pieredzēm.” (Anda Dombrovska, 10.c)

Madona 14 Madona 15 Madona 16 Madona 17 Madona 19

Direktora vietniece Dace Druveniece: “Liels paldies Madonas Valsts ģimnāzijas direktorei, jauniešiem un atsaucīgajai, viesmīlīgajai direktores vietniecei Ligitai Irbei par ikgadējo Valsts ģimnāziju pašpārvalžu pulcēšanu pie sevis Madonā! Vienmēr prieks  doties uz Madonu! Sveicam madoniešus ar iespēju beidzot uzņemt viesus savās mājās – ģimnāzijas telpās. Pie jums, kā allaž, bija ļoti jauki! Pēc diviem attālinātās darbošanās gadiem prieks bija beidzot redzēt jauniešu pilnu svinību zāli, ļauties sarunām, aktivitātēm, ieklausīties uzaicinātājos viesos. Māju ar galvu, piekrītot dziedātāja Justa dzīves pieredzē balstītajiem ieteikumiem jauniešiem, proti, “Ierodies vienmēr norunātajā laikā un īstajā apģērbā!”; “Lai cik augstas klases profesionālis esi, atceries, ka kopējā sadarbībā noteicošā būs cilvēcība, atbildība  un prasme sadarboties!” un “Ikvienas profesijas pārstāvis ir vajadzīgs un cienījams, ja vien savu darbu dara profesionāli, atbildīgi, ar cilvēcīgu attieksmi pret citiem un  tiecas būt labākais savā jomā.”

Pasākums bija ļoti vērtīgs un pieredzi bagātinošs. Esam pateicīgi par iespēju piedalīties. Liels Paldies MVĢ par sirsnīgo uzņemšanu un jauko atmosfēru!

Paldies mūsu ģimnāzijas direktoram par transporta nodrošināšanu un šoferim Ivaram Lasmanim par stūrēšanu!

skolēnu parlamenta pārstāvju vārdā, Alise Maisaka, 11.c