Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
21
Apr
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas klašu radošais konkurss “Nocel jumtu!” 2023
ivetao Īsā saite
Nocel Jumtu 23  

20.04. pēc trīs gadu pārtraukuma, ko radīja Covid ierobežojumi, ģimnāzijas 7.-11. klašu kolektīvi pulcējās KKC, lai atdzīvinātu nu jau par ilggadēju  tradīciju kļuvušo klašu radošo konkursu “Nocel jumtu!”.

Šī gada tēma “Iekāp laika mašīnā!”. Katra klase izlozēja vienu desmitgadi no 1960. – 2060. gadam, ko atspoguļoja savā priekšnesumā. Pasākumu vadīja enerģiskais zinātnieks Aivars (Rendijs Ziediņš) un robots i4w20a3 jeb Iva (Elīna Glaudiņa).

Pasākums izvērtās krāsains, dinamisks, muzikāls. Ar dejām, dziesmām, skečiem. Ar sirsnīgiem, patriotiskiem, pārdomas un atziņas rosinošiem mirkļiem. Un noteikti bagātināja visu dalībnieku pieredzi!

Vēlreiz paldies jums visiem - jauniešiem un audzinātājām - par šo dienu, par lieliskajiem klašu radošā konkursa “Nocel jumtu!” priekšnesumiem!

Paldies skolēnu parlamentam, brīvprātīgajiem!

Šo lielo darbu kopīgiem spēkiem nu esam paveikuši, un, manuprāt,  varam būt pelnīti gandarīti. Pasākumā redzējām sevi  kā draudzīgu, atbalstošu un vienotu skolas kolektīvu.

Lai mums izdodas tā arī turpmāk! Un vēlreiz milzīgs paldies audzinātājām un skolotājiem, kas palīdzēja un atbalstīja klašu kolektīvus  sarežģītajā priekšnesumu  gatavošanas laikā, kā arī skolotājiem un tehniskajiem darbiniekiem, kas dežurēja pasākumā.

Un nu varam 12. klasēm, kas vakar palika skolā un mācījās, paziņot rezultātus:

Katra klase un audzinātāja saņēma diplomu un cildinājuma rakstu par dalību konkursā. Un jūsu sniegums tiešām bija lielisks!

Taču dažas klases kopā ar audzinātājām saņēma papildu apbalvojumus:

Žūrijas simpātijas:

11.a Dagnija Vībāne

9.b Silvija Tumanova

8.b Inese Rāviņa

9.a Anita Šteinberga

10.b Inga Saulīte

8.a Sandra Bondare

8.d Anita Vanaga

10.a Laura Umbraško

Skatītāju simpātijas  pirmo reizi pasākuma vēsturē ieguva 3 klases:

9.c un Inga Ermansone

8.a un Sandra Bondare

11.a un Dagnija Vībāne 

Laureāti:

Par 2. pakāpes laureātiem kļuva 10.a klase un audzinātāja Laura Umbraško, viņiem tika 11.c klases dāvātais kliņģeris.

Bet galveno balvu - ceļojošo kausu - ieguva 11.a klase un audzinātāja Dagnija Vībāne.

Paldies 11.c klasei par vērtēšanu un kausa nodošanu!

Nu vārds 11.c klasei, lai dalās iespaidos jeb rubrika “Skats no malas”

Skolēnu parlamenta un 11.c klases pārstāvju Alises Maisakas un Evelīnas Pavlovičas saruna skolas radiopārraidē pēc pasākuma:

Alise: Evelīn, es nezinu kā tu, bet es vēl joprojām esmu sajūsmā par vakardienas pasākumu. “Nocel Jumtu!” patiešām izdevās superīgs. Pēc tik ilgas pauzes  vakardiena likās ļoti nozīmīga!

Es visvairāk izbaudīju rosību un kopības sajūtu, kas vakar bija ļoti jūtama tieši aizkulisēs. Dzirdēt, kā visi cits citu  uzmundrina, atkārto soļus pirms uzstāšanās, smejas un uzjautrina viens otru!... Tā bija ļoti jauka sajūta.Mums, skolēnu parlamentam, arī bija daudz darāmā un pienākumu: fotografēt, filmēt, organizēt klašu plūsmu mēģinājumu laikā, nodrošināt skatītāju balsošanu!Kas tev no vakardienas visspilgtāk palicis atmiņā?

Evelīna: Nevaru tev nepiekrist, Alis, pēc diezgan ilgas pauzes ir brīnišķīgi atkal redzēt, kā saliedētās klases kārtējo reizi “uzspridzina” skatuvi.

Alise: Vēl patīkamāku vakardienu padarīja tas, ka mūsu klasei, kā pagājušā gada uzvarētājiem, pašā konkursā nebija jāpiedalās, līdz ar to varējām skatīties uz visu no malas. Mierīgi, bez stresa vērot klašu uzvedumus un tos objektīvi vērtēt. Vēlos pieminēt, ka uzvarētāja izvēle bija ļoti sarežģīta, jo katras klases uzvedumā bija kaut kas īpašs un atmiņā paliekošs.

Evelīna: Man visspilgtāk atmiņā palika tieši gatavošanās process mūsu pašu  klases apsveikumam pasākuma ievadam - idejas, priekšlikumi un beigās jau tā visa realizācija; domāju, ka katrai klasei tas bija visgrūtākais posms. Toties paša pasākuma laikā mani aizrāva atraktīvie vadītāji - Elīna Glaudiņa un Rendijs Ziediņš -, kuri jutās ērti uz skatuves, spēja pievērst skatītāju uzmanību un iziet no neveiklām situācijām, kā, piemēram, kad negaidīti gadās tehniskas ķibeles. Liels paldies viņiem!  Tāpat  mani pārsteidzas klašu radošums skatuves scenogrāfijā, man visvairāk patika videospēles Minecraft atainojums.

Paldies visiem, un veiksmi nākamgad! 😊

d. v. Dace Druveniece un skolēnu parlaments

Pasākuma mirkļi šeit un šeit