Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
16
Mai
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni un skolotājas piedalās apbalvošanas pasākumā mācību priekšmetu valsts olimpiāžu godalgu ieguvējiem
ivetao Īsā saite

2023. gada 10. maijā Valsts izglītības satura centrs aicināja mācību priekšmetu valsts olimpiāžu godalgu ieguvējus un viņu pedagogus uz klātienes apbalvošanas pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Francis Apbalvošanā   Pirmajā pasākuma daļā apbalvoja ekonomikas, filozofijas, matemātikas un vēstures olimpiāžu godalgu ieguvējus, un tajā piedalījās arī mūsu skolas 9.b klases skolnieks Francis Laizāns un vēstures skolotāja Laura Umbraško. Francis saņēma atzinības rakstu par dalību Vēstures valsts 29. olimpiādē.

Franča pārdomas: “Man apbalvošanas ceremonija šķita interesanta, jo es tieši tādā pasākumā biju pirmo reizi. Bija patīkami redzēt to, cik daudz gudru jauniešu ir starp mums Latvijā! Man vēsture nozīmē lielu mācību cilvēcei, jo tā var mācīties no citu kļūdām, kas pieļautas vēstures ceļā. Šī sasnieguma loma manā dzīvē ir svarīga ar to, ka tas deva man vēl papildu motivāciju tiekties uz saviem mērķiem! Vēlos pateikt lielu paldies skolotājai Laurai Umbraško par to, ka rada interesi vēsturē un pasniedz to kā ļoti interesantu priekšmetu! Manuprāt, mums skolā tieši vēstures sfērā visi skolēni ir pateicīgi par tik izcilu skolotāju! Ja vēsture nebūtu tik labi pasniegta, es šaubos, vai tik ļoti būtu izrādījis interesi apgūt vēsturi dziļāk un piedalītos olimpiādēs! Milzīgs paldies!”

Diāna Apbalvošanā   Pasākuma otrajā daļā apbalvoja latviešu valodas un literatūras, angļu, franču un vācu valodas valsts olimpiāžu godalgu ieguvējus un viņu pedagogus. Tajā piedalījās mūsu skolas 12.b klases skolniece Diāna Mierture un latviešu valodas un literatūras skolotāja Dace Druveniece. Diāna saņēma zelta medaļu un diplomu par iegūto I pakāpi Latviešu valodas un literatūras 49. valsts olimpiādē.

Diānas pārdomas: “Man bija patiess prieks un gandarījums būt Latvijas Gaismas pilī kopā ar skolotāju Daci, lai saņemtu zelta medaļu par dalību Latviešu valodas un literatūras olimpiādē. Protams, šī medaļa ir ne tikai mans, bet mūsu abu nopelns, jo kas gan būtu skolēns bez gudra un mīloša skolotāja? Tikpat priecīga es biju arī tādēļ, ka varēju būt to cilvēku vidū, kuriem latviešu valoda un kultūra šķiet tikpat spilgta, dziļa, daudzveidīga un interesanta -  kā man. Latvijas zilā debess sega ir mans jumts virs galvas, koki – stingri mūri, un zeme, zemīte – tā ir mans pamats; latviešu kultūra  ir  mana iedvesma, jo tā mani mudina darīt un pašai kļūt par latviešu kultūras pārraidītāju; latviešu valoda ir mans iekšējais kodols un spilgtā liesmiņa dzīves pelēkuma viļņos.”

Ķīniešu karavadonis, rakstnieks un domātājs Sunczi reiz ir teicis, ka “nekas tā neveicina zināšanu apguvi, kā patiesa mīlestība pret gudru skolotāju”. Pievienojot tam smagu darbu, neatlaidību, mērķtiecību, atbildību, degsmi, zinātkāri un, protams, mīlestību, var gūt ievērojamus panākumus un sasniegt visaugstākās virsotnes. Novēlu, lai katrs zinātkārais skolēns mūsu skolā izbaudītu virsotnes skaistumu tajā, kas viņu patiesi interesē un aizrauj!

Paldies skolotājiem, kuri parāda ceļu uz zināšanu virsotnēm, un paldies skolēniem, kuri nebaidās iet šo izaicinājumu piepildīto ceļu!

Diāna Mierture