Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
3
Mai
Olimpiskā diena Jēkabpils Valsts ģimnāzijā
Biruta Īsā saite
Olimpdiena2024 04

26. aprīlī visā Latvijā norisinājās Olimpiskā diena. Šogad šajai dienai tik vērsta pastiprināta uzmanība, jo jau pavisam drīz mūsu sportisti dosies uz vasaras Olimpiskajām spēlēm Parīzē.

Katru gadu olimpisko dienu iesāk ar Olimpisko stundu, kuru tiešsaistē šogad vadīja mūziķis Jānis Pētersons (grupa "Citi zēni" solists), iekustinot visus skatītājus rīta rosmē, stāstot par Olimpiskajiem simboliem un vērtībām un noslēgumā arī pārbaudot skatītāju zināšanas erudīcijas testā. Tiešraidē viesojās arī bijušais Latvijas Hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš pastāstīja par savu karjeru un gūtajām mācībām. Savukārt plkst. 11.00 vairāk kā 150 000 reģistrētie dalībnieki (pēc LOK mājaslapas datiem) un visi citi interesenti kopā izpildīja Olimpisko vingrojumu kompleksu.

Olimpdiena2024 01 Olimpdiena2024 03 Olimpdiena2024 03

Šogad olimpiskais vingrojumu komplekss tika izpildīts ar Miķeļa Ļaksa (Markus Riva) un Zebrenes dziesmas "Diskutē vēl" pavadījumu. Šajā aktivitātē no mūsu skolas piedalījās 10.a, sporta stundā kopīgi izpildot vingrojumu kompleksu. Paldies 10.a par piedalīšanos un Dagnijai Kalniņai par iniciatīvu.

Anete Gogule, 10.a klase