Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
16
Mai
Jaunas programmatūras apguve un dalība “Kartes stāstu konkursā”
Biruta Īsā saite
Kastesstastukonkurss 2024 01

Marta sākumā saņēmām uzaicinājumu piedalīties SIA Envirotech ikgadējā skolēnu kartes stāstu konkursā. Kartes stāstus varēja veidot, izmantojot ģeogrāfisko informācijas sistēmu (ĢIS) programmatūru ArcGIS StoryMaps.

8.klases skolēni programmatūras lietošanu apguva datorikas stundās un veidoja kartes stāstus. Tā kā programmatūras ArcGIS StoryMaps iespējas ļauj veidot kartes par dažādām tēmām, tas nozīmē, ka tās izmantošanu var pielāgot dažādos mācību priekšmetos. Kā arī izmantot šo programmatūru varam, jo mūsu skola ir pievienojusies Esri Eiropas ĢIS Skolu programmai.

Kastesstastukonkurss 2024 02 Skolēni kartes stāstus veidoja atbilstoši šī gada konkursa tēmai “Krāsu palete manā apkārtnē”. Darbi bija daudzveidīgi, vairāki ar potenciālu piedalīties konkursā. Savus kartes stāstus konkursam iesniedza divas skolnieces: Līva Stahovska, (8.a ) “Krāsu palete Jēkabpils Mežaparkā” un Raila Vasiļevska (8.b) “Jēkabpils skolu krāsu paletes”. Skolnieces veicināšanas balvu neieguva, taču Railas darbs ir aplūkojams starp interesantākajiem konkursa darbiem. https://www.gisbaltic.eu/lv-lv/resursi/konkurss
Paldies skolniecēm, kas ieguldīja savu darbu konkursa darbu izstrādē.
Kastesstastukonkurss 2024 03

Par iespēju pierakstīties karšu stāstu veidošanas sistēmā varat interesēties pie Birutas Lasmanes.

Datorikas skolotāja Rita Grīnberga