20
Mai
9.a Kurzemē pavada divas dienas kopā!
Biruta Īsā saite
Skolas Soma 9A 2024 07
vairāk mirkļus var aplūkot saitē: /ej-uz/49089

Savādi apzināties, ka pavisam drīz jau eksāmeni un izlaidums. Kopā pavadīti trīs neaizmirstami gadi! Un nu mūsu sajūtu kontā arī neaizmirstams divu dienu piedzīvojums.

Nav nejauši, ka mūsu audzinātāja Sandra Bondare kā kurzemniece mūs aizvilināja uz savu dzimto pusi. Nu skaisti tie Talsi! Kā mūsu Una teica:"Visa pilsēta kā liels muzejs!" Deviņi pakalni – augšā, lejā, ezers un baznīca, kura, likās, tieši mums spēlēja melodiju (to var dzirdēt vien pāris reizes dienā, ik pēc trim stundām).

Izrādās, ka audzinātājas brālis arī ir mūzikas skolotājs, tāpēc mums bija iespēja redzēt un dzirdēt dažādus instrumentus un just talsniek' piesitien'.

Es tik par tiem Talsiem, bet vispirms jau bij' Ventiņ. Pateicoties programmai "Latvijas skolas soma", bijām koncertzālē "Latvija". Stilīgi, mūsdienīgi, iespaidīgi!

Tā ir akustiskā koncertzāle, kura klausītājam ļauj īpaši smalki izbaudīt skanējumu bez apskaņošanas. Iegājām azartā un testējām koncertzāles akustiku, klausoties mūsu Laura dziedājumu.

Redzējām klavieres ar neparasti garām stīgām, ērģeles ar 3000 stabulēm, moderni iekārtotu mūzikas bibliotēku, kurā mūs sagaidīja spēle par koncertzāli. Uzvarēja Elīza un Patrīcija. Urā!

Ventspils – ar tik daudzām iespējām! Darbojāmies zinātnes centrā "Vizium", seanss planetārijā, izbraucām ar kuģīti "Hercogs Jēkabs”, kāpām "Lemberga hūtē" un kopā palaidām saulīti jūrā. Kopīgs saulriets uz mola... Saulriets, jūra, mēs, audzinātāja, skolotāja Anita Grigaloviča un divi laimīgi gulbīši! Vai nav romantiski?!

Paldies maniem klasesbiedriem, audzinātājai Sandra Bondarei, skolotājai Anitai Grigalovičai, mūsu JVĢ direktoram, pašvaldībai, programmai "Latvijas skolas soma", pārvadātājiem "HANSALINES" par iespēju kopā būt un kopā just!

brauciena iespaidos dalījās Estere Midega, 9.a