24
Mai
12.a un 12.c izglītojas un bagātinās brīvā dabā un sportiskā garā Siguldas pusē
Biruta Īsā saite
Skolasoma12ac 06

Šī gada 7. maijā mēs – 12.a un 12.c klase – devāmies ekskursijā.

Kad plānojām ekskursiju, kopīgi nolēmām, ka dosimies uz Siguldu. Pirmā apstāšanās vieta bija izlaušanās istaba, precīzāk – izlaušanās pilsēta. Tur veicām dažādus uzdevums, lai atrastu slepenu dienasgrāmatu, kas bija mūsu pārbaudījums, lai tiktu ārā. Kvests bija Otrā pasaules kara tematikā, atmosfēru papildināja arī divi sargi, kas bija katrs savā frontē. Sargi bija izcili aktieri, radīja reālu sajūtu, ka esam kara laukā. Tas bija emocijām piepildīts un aizraujošs piedzīvojums mums visiem. Izdzirdot šāvienu trokšņus un sargu kliedzienus, bēgām, ko kājas nes, un vairākas reizes sanāca arī nokrist, tomēr adrenalīns bija tik liels, ka visi nobrāzumi aizmirsās un galvā bija tikai doma izlauzties. Nogurumu sajutām, tikai izkļuvuši ārā, tomēr to pārspēja gandarījums par uzdevuma izpildi. Katrai komandai gāja citādi – kāds bija veiklāks, kāds mazliet lēnāks, tomēr visi piekrita, ka šis bija ļoti jautrs un aizraujošs piedzīvojums.

Tālāk devāmies uz Turaidas pili – tā bija mūsu pieturas punkts programmas “Latvijas Skolas somas” ietvaros. Tās apkārtnē veicām orientēšanās uzdevumus. Pārbaudījām un nostiprinājām mūsu zināšanas! Mums vajadzēja atbildēt uz dažādiem jautājumiem, un beigās mūsu komandai pat tika sadalītas vietas, piešķirtas balvas un diplomi. Diena mūs lutināja ar skaistu laiku un saulīti, tāpēc jo īpaši jauki bija uzkāpt skatu tornī, no kura pavērās skats uz krāšņajiem mežiem.

Ekskursijas noslēgumā devāmies uz bobsleja trasi, kur visi kopā nogājām šo garo trasi. Ejot jautri pavadījām laiku, dziedājām, runājām, smējāmies. Lai gan vienmēr, kad skatāmies sportistu braucienus televīzijā, bobsleju nobraukums liekas īss, sapratām, ka patiesībā tas ir diezgan garš – 1 km.

Tā noslēdzās mūsu ekskursija.

Mājās devāmies noguruši, bet priecīgi par piedzīvoto un kopā pavadīto laiku.

Paldies mūsu audzinātājām Dagnijai Kalniņai un Anitai Grigalovičai!

Guna Bjalkovska un Tīna Bandere no 12.a