Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
24
Mai
Skolēnu izstāde ar Raiņa "Zelta zirgs" maketiem
Biruta Īsā saite
Izstade 7A

Šonedēļ skolas jaunā korpusa 3. stāvā ir skatāma 7.a klases skolēnu veidotā izstāde, kurā ir eksponēti maketi, kas ataino Raiņa slavenās lugas "Zelta zirgs" ainas un tēlus. Šis projekts bija integrēts literatūras un vizuālās mākslas stundās, radot unikālu iespēju skolēniem izpaust savu iztēli un prasmes, vienlaikus padziļināti iepazīstoties ar latviešu literatūras klasiku.

Literatūras stundās skolēni pētīja Raiņa lugu "Zelta zirgs," analizēja tās sižetu, tēlus un simboliku. Skolēni lasīja lugu, diskutēja par lugas galvenajām tēmām – taisnību, drosmi un mīlestību – un kā tās izpaužas caur galveno varoņu rīcību un izvēlēm.

Vizuālās mākslas stundās skolēni pārvērta literāros tēlus un sižetus trīsdimensiju mākslas darbos. Skolēnu pāris vai grupa izlozēja kādu konkrētu ēku vai vietu, kuru attēlot maketā. Skolēni galvenokārt izmantoja papīru un kartonu. Apskatāms ir arī no plēves veidots Stikla kalns. Šis process ne tikai prasīja tehniskas prasmes un māksliniecisku izdomu, bet arī dziļu izpratni par lugas saturu un tās emocionālo iedarbību.

Izstādes atklāšana notika skolas vestibilā, kur uz kartona bija izvietoti skolēnu veidotie maketi. Katra darba autoru grupa bija sagatavojusi arī nelielu aprakstu, izskaidrojot izvēlēto ēku un tās nozīmi lugā.

Šāds projekts ir lielisks piemērs tam, kā literatūras un mākslas apvienošana var padziļināt mācību procesu un veicināt skolēnu daudzpusīgu attīstību. Veidojot maketus, skolēni ne tikai iemācījās jaunas tehniskās prasmes, bet arī attīstīja kritisko domāšanu, analītiskās spējas un radošumu. Turklāt, izstādes veidošana veicināja skolēnu sadarbību un atbildību par savu darbu.

Šī izstāde noteikti paliks atmiņā skolēniem kā iedvesmojošs un izglītojošs notikums, kas parādīja, cik daudzveidīga un interesanta var būt mācīšanās, ja tai pieiet ar radošumu un degsmi.

7. a klases skolēni,
literatūras skolotāja Zanda Skutele,
vizuālās mākslas skolotāja Elga Skrebele