Sākums Ziņas Notikumi Notikumi
28
Mai
Šaha atklātais čempionāts
Biruta Īsā saite
Sahs

Jēkabpils Valsts ģimnāzijā no 2024.gada marta līdz 17.maijām norisinājās Šaha atklātais čempionāts vēstures un ģeogrāfijas skolotāja Ērika Spuriņa vadībā.

Šaha mačs bija aizrautīgs, zinātkārs un piepildīts ar izcili gudru spēles kombināciju pielietojumu. Spēle notika uz liela šaha galda, kas radīja papildus svarīguma un nozīmīguma efektu notiekošajiem mačiem.

Tajā piedalījās 20 izglītojamie no 7.-11.klašu grupām, gan zēni, gan meitenes.

Sahs 02 Sahs 03

Fināla spēlē, kura notika JVĢ bibliotēkā, meiteņu sīvā konkurencē 1.vietu ieguva 11.a klases izglītojamā Evelīna Stikāne, 2.vietas ieguvēja ir 9.a klases skolniece Estere Midega un 3.vietu izcīnīja 8.a klases izglītojamā Ruta Midega. Atzinību ieguva 9.d klases skolniece Līga Kalniņa.

Zēnu šaha spēles konkurencē 1.vietu ieguva 11.a klases skolēns Artis Lipša, 2.vietu izcīnīja 7.b klases izglītojamais Artūrs Maksimovs un 3.vietu saņēma 7.a klases skolēns Adrians Brencis.

Lielu prieku sagādā tas, ka jaunā jauniešu paaudze interesējas par šaha spēli un spēlē to ar uzvaras dzirksti acīs. Izglītojamie spēs arī nākotnē sasniegt vēl lielākus rezultātus šaha spēlē un slavinās gan Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, gan Latvijas vārdu.

Īpašs paldies JVĢ administrācijai, skolotājiem un visiem izglītojamajiem, kuri atbalstīja un piedalījās šaha atklātajā čempionātā!!!

Ar cieņu un pateicību,
vēstures un ģeogrāfijas skolotājs Ēriks Spuriņš